Историята на БСП – Пловдив в илюстрован алманах
Секция: ПОЛИТИКА
04 Декември 2018 16:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Историята на БСП – Пловдив в илюстрован алманах

/КРОСС/ Илюстрован алманах за историята на Пловдивската партийна организация на социалистите ще бъде представен утре вечер (5 декември) от 18:00 часа във Военния клуб. Премиерата на луксозното издание ще събере историци, бивши стопански ръководители, изявени пловдивчани от сферата на културата, науката и образованието, членове и симпатизанти на БСП в града. Томът ще презентира д-р Видин Сукарев, завеждащ Музеен център за съвременна история към РИМ - Пловдив и един от съставителите. За изследователския процес и работа върху фактите със 125- годишна давност ще говори собственикът на издателството, отпечатало историческия том, Валентин Денев.
„Радвам се, че една наша идея, която се роди, когато чествахме 125-годишнионата на Пловдивската партийна организация, вече е реализирана", сподели градският председател Красимир Трифонов. „Щастлив съм, че едновековният исторически период на нашата организация е съхранен и запазен за бъдещите поколения", допълва той и благодари на екипа, изработил алманаха.
Издателство „Вион" ООД и лидерът на пловдивските социалисти канят пловдивчани на премиерата на алманаха, който с архивни снимки и текст проследява организационно-политическата история на пловдивската структура.