ЕРП Север завърши нови 3 проекта на стойност 200 000 лева за рехабилитация на мрежата в област Варна
Секция: ИКОНОМИКА
05 Декември 2018 14:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЕРП Север завърши нови 3 проекта на стойност 200 000 лева за рехабилитация на мрежата в област Варна

/КРОСС/ Непосредствено преди настъпването на зимата ЕРП Север обнови част от електроразпределителната мрежа в област Варна. Реализираните 3 проекта в град Игнатиево и село Садово са включени в инвестиционната и ремонтната програма на компанията за 2018 г. По време на ремонтните дейности Електроразпределение Север вложи 16 000 метра усукан изолиран проводник с устойчиви на зимни условия характеристики и беше подменена част от стълбовната мрежа в района. Общата стойност на инвестицията възлиза на 200 000 лева.
ЕРП Север регулярно следи състоянието на електроразпределителните съоръжения в Североизточна България. Периодичните инспекции и обходи на мрежата дават възможност на експертите на компанията да набележат следващите обекти, които да бъдат включени в инвестиционната и ремонтната програма на ЕРП Север. Целта е да бъде осигурено устойчиво електрозахранване на домакинствата и бизнеса на територията, обслужвана от дружеството.
Електроразпределение Север е част от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна. Дружеството управлява и поддържа електроразпределителна мрежа с обща дължина от 42 185 км. на територия от близо 30 000 кв. км и обхваща 9 административни области в Североизточна България - Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Разград, Русе, Силистра, Търговище и Шумен.