Плевенчани към депутати от БСП: Трябва да се върнат професионалните техникуми и образование
Секция: ПОЛИТИКА
06 Декември 2018 09:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Плевенчани към депутати от БСП: Трябва да се върнат професионалните техникуми и образование

/КРОСС/ „Трябва да се върнат професионалните техникуми, които да бъдат модернизирани и да отговарят на съвременните изисквания на обучение. Професионалното образование е изключително важно за развитието на региона и страната ни". Тази препоръка отправиха присъстващите към зам.председателя на ПГ на „БСП за България" Георги Свиленски и народните представители Елена Йончева, проф. Анелия Клисарова и Васил Антонов по време на представянето на „Визия за България" в Плевен. Проф. Клисарова обясни, че ще има профилна оптимизация на 54 университета. „Не става въпрос за закриване на университети, но те да работят в тези направления, които са свързани с икономиката и развитието на държавата", подчерта тя.

„Лекарите се превърнаха в търговци, а болниците в търговски дружества. Радваме се, че във Визията са набелязани мерки това да се промени и всеки пациент да има равен достъп до здравеопазване", казаха още присъстващите. Като стратегически въпрос за Плевенския район те посочиха АЕЦ „Белене".

Плевенчани поставиха въпроса и за машинното гласуване. „Ще продължим да настояваме то да бъде въведено, защото това е един от начините да се преборим с фалшивите резултати на изборите", коментира Георги Свиленски. Присъстващите попитаха и защо за Плевен няма отделна Визия. Народните представители обясниха, че за всяка област ще се изработи регионална визия, която ще бъде в резултат от глобалната „Визия за България".

Говорителят на парламентарната група на „БСП за България" Елена Йончева подчерта, че през последните месеци ръководството и представители на БСП са представили „Визия за България" пред неправителствени организации, синдикати, експерти, професионални организации. По време на срещите са дискутирани предложенията на БСП. „Важно беше да чуем тяхното мнение и препоръки и да намерим допирни точки за сътрудничество", каза още Йончева.

Народният представител Васил Антонов заяви, че трябва Визията да стигне до всеки човек от партията. „Искаме да чуем различни мнения и да вземем под внимание всяко едно предложение, за да стане един документ на БСП, който да бъде приет на Конгреса", посочи Антонов.
На срещата присъстваха председателят на Общинския съвет на БСП в Плевен Свилен Атанасов и председателя на Областният съвет на БСП Диана Ботева.