Белене, Левски и Пордим към БСП: Вие сте единствената партия, която обсъжда своите предложения с хората- от големия град до най-малкото село
Секция: ПОЛИТИКА
06 Декември 2018 11:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Белене, Левски и Пордим към БСП: Вие сте единствената партия, която обсъжда своите предложения с хората- от големия град до най-малкото село

/КРОСС/ „Цяла Северна България е много изостанала в сравнение с южната част на страната.Инфраструктурата е в пъти по-лоша, работните места по-малко, запратите по-ниски." Това казаха жители на град Левски пред народните представители от ПГ на „БСП за България" Дора Янкова, Николай Цонков и Явор Божанков. Те добавиха, че общинските болници трябва да бъдат третирани наравно с държавните. Като основни приоритети за развитието на страната хората определиха решаването на демографската криза, реформа в образованието и провеждане на адекватна административна реформа. Те предложиха модернизирането на БДЖ и развитието на ЖП транспорта да залегне сериозно във „Визия за България". „През дискусията за Алтернативния бюджет на БСП за 2019 г. бе направена първата стъпка в реализирането на предложенията във Визията", каза народният представител Дора Янкова. Тя добави, че публичните финанси трябва да бъдат в полза на хората, да развиват работеща икономика и да намалят контрастите в регионите. „Има друг начин за разпределение на публичните пари, той е предложен във Визията и ще доведе до по-високи доходи, повече средства за въздействие върху икономиката и повече средства за регионите", категорична бе Янкова.
„С Визията трябва да възстановим изцяло образователната система и дълбоко да реформираме системата на здравеопазването, за да създадем образовано поколение, което да съживи икономиката и да работи за собственото си развитие и бъдещето на държавата. Така хората, ще могат да получават по-добри доходи и да живеят по-добре", коментира депутатът Николай Цонков. Пред жителите на Левски народният представител Явор Божанков заяви, че партия, която може да реформира себе си, може да реформира и България.
Жителите на Белене категорично се обявиха за възстановяването на проекта за строеж на АЕЦ „Белене", както и възстановяване на проекта за Хидротехнически комплекс на р. Дунав. На срещата с депутата Кольо Милев те добавиха, че развитието на ядрената енергетика и строежа на АЕЦ „Белене" трябва да залегне още по-категорично във „Визия за България". Те казаха още, че подкрепят и предложенията на БСП - парите да не следват ученика, всички ученици да учат по един учебник по предмет, болниците да не бъдат търговски дружества.
В разговора си с народните представители Манол Генов и Николай Иванов жителите на с.Пордим казаха, че се надяват БСП скоро да успее да реализира своята „Визия за България", за да остават младите хора у нас и да се развиват в родината си. Те добавиха, че БСП е единствената партия, която обсъжда своите предложения с хората- от големия град до най-малкото село. „Това показва вашето желание не просто да управлявате България, но и да работите за нейното развитие", казаха хората. Народните представители обясниха, че Визията дава надежда не само за развитието на страната, но и за по-добър живот на всички български граждани. Те добавиха, че без развито образование, няма как да имаме добро здравеопазване, работеща икономика и добри доходи. Затова образованието, заедно с излизането от демографската криза, трябва да е основен приоритет на всяка власт.