Милка Христова: Недоволството на гражданите срещу „ремонт на ремонта" не е от октомври
Секция: ПОЛИТИКА
08 Декември 2018 10:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Милка Христова: Недоволството на гражданите срещу  „ремонт на ремонта" не е от октомври

/КРОСС/ „С оглед на предизборната обстановка, очевидно е, че темите се истеризират. Факт е, че „Граф Игнатиев" продължава все още да се работи". Това каза в интервю за предаването „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ зам.-председателят на Столичния общински съвет от ГЕРБ Николай Стойнев.

„Трябва да кажем, че хората са прави, да се интересуват, какво става, защото това е една от най-важните улици в София, допълни той. Думите му са по повод недоволството на гражданите от ремонта на ул. „Граф Игнатиев". „Този проект не е реализиран в такъв мащаб, може би повече от 40 години. В момента, освен цялостната реконструкция и настилките, е подменена ВиК-мрежата, всички инженерни връзки", коментира Стойнев.

На въпрос, срещу естетиката или срещу качеството недоволстват хората, общинският съветник Милка Христова от БСП отговори: „И срещу двете". По думите й, недоволството на гражданите срещу феномена „ремонт на ремонта" не е от октомври, когато е то е избухнало. „Тази история продължава повече от 5 години. Нейното начало беше поставено с ремонта на „Цариградско шосе", минахме през НДК, през „Шипченски проход", бул. „България", „Дондуков". И стигнахме до ремонта на „Графа"".

Тя е на мнение, че един от основните проблеми при ремонта на „Графа", че там нещата се случват, след като са одобрени идейният и работният й проекти. „Графа е достатъчно тясна улица. И в една тясна улица, да направиш споделено пространство, и впоследствие да се чудиш, как да опазиш гражданите от това споделено пространство, за да не споделят движението с трамвая, това е изключително нелепо и неудачно решение", коментира още Милка Христова.