Обновени са 1544 сгради по Националната програма за енергийна ефективност
Секция: ИКОНОМИКА
08 Декември 2018 10:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Обновени са 1544 сгради по Националната програма за енергийна ефективност

/КРОСС/ 1544 многофамилни жилищни сгради в страната са обновени по Националната програма за енергийна ефективност. По други 220 от общо 2022 сгради със сключени договори за целево финансиране с Българската банка за развитие се изпълняват строително-монтажни работи. Още 224 са на етап обследване.

Към 30 ноември 2018 г. най-много са завършените сгради в община Бургас - 197. Там сключените договори са общо 205, като по последните 8 сгради текат строителни работи.
В община Благоевград са обновени всички 143 многофамилни жилищни сгради, за които са сключени договори за целево финансиране.

Реновираните блокове в Хасково са 77. В общината са сключени общо 110 договора за повишаване на енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради. Още 8 са в етап на строителство, други 16 - на етап обследване.
Обновителните дейности по 71 от общо 75 сгради със сключени договори за целево финансиране от програмата в Стара Загора са изпълнени. По последните 4 текат строителни работи.

В Пазарджик са завършени всички 41 сгради със сключени договори за обновяване.
Информация за изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в други общини в страната може да бъде намерена на интернет страницата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.