Студенти от Варненския МУ с кръводарителска кампания по случай 8 декември
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Декември 2018 12:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Студенти от Варненския МУ с кръводарителска кампания по случай 8 декември

/КРОСС/ Студентите от филиала на Варненския медицински университет във Велико Търново решиха да отбележат студентския празник с благородна кампания - да дарят кръв. Идеята им е провокирана от това, че заради липсата на доброволци- кръводарители, за болниците в страната става все по-трудно да поддържат необходимите резерви, съобщи БНТ

Между тържествата и забавленията около 8 декември, бъдещите медицински сестри и акушерки от Велико Търново решили да дадат личен пример, като подемат кампания за кръводаряване около най-дълго чаканата дата от студентския календар.

Кампанията на бъдещите медици продължава до 14 декември, като те вярват, че и други студенти ще отделят време, за да дарят кръв в кръвният център на областната болница.


Още в първите дни, в кампанията се включиха и техните преподаватели.

доц. Диана Димитрова - директор МУ Варана - Филиал - Велико Търново: И ако това не е най-добрият начин да илюстрираме колко полезни са тези професии като дарим.

Даниела Тасева - зам. директор МУ Варна, Филиал Велико Търново: Бидейки на практика в различните отделения те виждат необходимостта от кръв. От една страна те са млади хора и трябва личния пример да е на първо място.