Цвета Караянчева се включи в Коледната работилница “Мисията е възможна с ръце и сърце за една цветна Коледа”
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Декември 2018 14:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Цвета Караянчева се включи в Коледната работилница “Мисията е възможна с ръце и сърце за една цветна Коледа”

/КРОСС/ Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се включи в Коледната работилница "Мисията е възможна с ръце и сърце за една цветна Коледа" в столичното Средно училище „Акад. Емилиян Станев".

Инициативата е свързана с приобщаване към празника на деца, лишени от родителски грижи, които в момента живеят в центрове за настаняване от семеен тип.

Тези деца се нуждаят от нашите грижи и ние трябва да им дадем възможност да се развиват и реализират така, както децата, които живеят в семействата си, отбеляза председателят на парламента. Това е мисия, която трябва да е на всеки един от нас - да бъдем приятели и отворени към тези деца, допълни Цвета Караянчева. В навечерието на Коледните празници, тя призова заедно с децата да направят в работилниците най-красивите картички.

Инициативата е част от Националната кампания „Мисията е възможна" и се осъществява по Оперативна програма развитие на човешките ресурси, която цели популяризиране на превантивните и алтернативните услуги за деца, реформата в системата за грижа за деца и процеса на деинституционализация.

В Коледната работилница се включиха заместник-председателят на Комисия по труда, социалната и демографската политика Светлана Ангелова, Председателят на Държавната агенция за закрила на детето д-р Елеонора Лилова, представители на изпълнителната власт, жени-посланици у нас, както и представители на УНИЦЕФ в България.