Иван Гешев: Баневи са обвинени за пет различни престъпления
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Декември 2018 10:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Иван Гешев: Баневи са обвинени за пет различни престъпления

/КРОСС/ „Има достатъчно доказателства, че има пране на пари". Това каза в интервю за предаването „Събуди се" по Нова телевизия зам.-главният прокурор Иван Гешев, по повод казуса „Баневи".

Той съобщи, че Баневи са обвинени за пет различни престъпления: „Те са привлечени за участие и ръководене на организирана престъпна група, за пране на пари, за длъжностни присвоявания, за данъчни престъпления и най-леко наказуемото е държане на боеприпаси".

Гешев обясни, че от швейцарските власти зависи запорирането на сметките на Баневи. "Наблюдаващите прокурори направиха анализ на всички преписки, досъдебни производства, включително и тези, намиращи се на ниво районна прокуратура.

Част от тези доказателства, доколкото ми е известно, са приобщени към делото "Баневи", за да бъде указано, че тези хора могат да се укрият или да извършват друго престъпление - да окажат натиск върху свидетели, както и да манипулират доказателства", коментира зам.-главният прокурор.

„Факт е, че ние смятаме, че имаме доказателства за обвиненията, които цитирах преди малко", каза още Иван Гешев и заяви, че няма недосегаеми за закона лица, в това число и депутати като даде пример, че народен представител от ДПС излежава ефективна присъда.