България с трима финалисти на Европейското по карате киокушин за мъже, жени и ветерани във Варна
Секция: СПОРТ
09 Декември 2018 13:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
България с трима финалисти на Европейското по карате киокушин за мъже, жени и ветерани във Варна

/КРОСС/ България има трима финалисти, които продължават в надпреварата за шампионски купи на Европейското първенство по карате киокушин, което се провежда в Двореца на културата и спорта във Варна. След като още в началото на двубоите Дилян Димитров (кат. 60 кг) победи съперника си Ромуалдас Ауга от Литва, а Димитър Димитров (кат. 75 кг) спечели срещу противник от Беларус, за своя финал се пребори и Кристиян Дойчев ( кат. 85 кг). Той победи Юстинас Квиетка от Литва и продължи след единодушно съдийско решение. Следващият му противник е руснакът Гнел Арамян.
На финала Дилян ще се изправи срещу Серго Мовесиян от Грузия, а Димитър ще се бори за европейска шампионска титла срещу Армен Назаретян от Русия.
От българските представители бронз ще вземат седмина. Любомира Николаева и Красимира Мирева печелят трети места, след като отстъпиха на полуфиналите. Бронз от Европейското по карате киокушин за мъже, жени и ветерани ще вземат още Стилиян Петков (кат. 65 кг), Иван Команов (кат.70 кг), Георги Дойчев (кат. 80 кг), Георги Иванов (кат. 95 кг) и Христо Георгиев ( кат. 90+ кг).


Финалните битки стартират точно след официалната церемония на Европейското по киокушин. Тя започва в 13.30 часа и ще продължи до 14.30 часа. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще открие церемонията, а на състезателния тепих ще се наредят състезатели от всички страни, които се борят за европейски медали.

Очаквайте подробности!

Снимки: Димитър Кьосемарлиев