NASA и SpaceX отложиха първия безпилотен тест полет на капсулата Dragon
Секция: Наука
09 Декември 2018 15:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
NASA и SpaceX отложиха първия безпилотен тест полет на капсулата Dragon

/КРОСС/ Броени седмици преди първата безпилотна мисия на Demo-1 до Международната космическа станция, NASA и SpaceX отложиха изстрелванет, информира hicomm.bg

Така вместо на 7-ми януари 2019 г., сега капсулата Dragon ще бъде изстреляна на 17-ми януари. Това ще ? даде повече време да се върна от сегашният си 16-ти полет за снабдяване на МКС. Основният конкурент Boeing пък е насочил своята мисия Starliner за март.

Безпилотната мисия е изключително важна за събирането на данни и за тестването на аварийната система преди капсулата да носи хора на борда си. „Тестовата мисия е изключително важна и поради това не робуваме на дати, а на данни.

В крайна сметка, ще стартираме в правилното време, за да съберем точните данни, за да обезпечим следващия полет, когато нашите космонавти са на борда", казва Кати Луедерс, мениджър на проекта от NASA. Забавяне имаше и в плановете на Boeing, чийто полет с хора вече се очаква най-рано през лятото на 2019 г. , а безпилотният тест бе преместен от края на тази година за пролетта на следващата.

video: https://www.youtube.com/watch?time_continue=94&v=fDJ6A-0jpkE