Григор Димитров се извини за думите си по адрес на Sofia Open 2019
Секция: СПОРТ
09 Декември 2018 16:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Григор Димитров се извини за думите си по адрес на Sofia Open 2019

/КРОСС/ Григор Димитров използва официалния си профил във "Фейсбук", за да подчертае, че е радостен от присъствието на родината си в календара на АТР. Българският тенисист обяви, че даденото от него мнение пред колегите от bTV е останало неразбрано.
Припомняме, че той определи турнира Sofia Open 2019 като "частен".
В същото време Гришо призова за организирането на повече турнири от ранга "Чалънджър" или "Фючърс" в подкрепа на тенисистите от по-ниско ниво.
"Здравейте, всички. След интервю, което дадох миналата седмица в България, искам да изясня моя коментар относно турнира София Оупън, защото очевидно не бяха представени правилно", пише в профила на Димитров.
"Радвам се, че има турнир от ранга АТР 250 в моята държава. Играх на него през 2017-а година и имах късмета да спечеля титлата, която е много скъпа за мен и е ценен момент от кариерата ми. Моят коментар бе свързан по-скоро към турнири на по-ниско ниво. Българската тенис федерация трябва да опита да организира повече турнири от ранга "Чалънджър" и ITF, за да подкрепя по-ниските нива на тенис в България", продължи българинът.
"Уважавам опитите на Dubai Duty Free да организира този турнир в София и им пожелавам успех през 2019-а и нататък. Надявам се в бъдеще да направим присъствието на тениса в България още по-осезаемо", завърши той.