Опасна снежна буря засегна голяма част от югоизточните райони на САЩ
Секция: СВЯТ
09 Декември 2018 20:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Опасна снежна буря засегна голяма част от югоизточните райони на САЩ

/КРОСС/ Повече от 1000 полета от най-голямото летище в американския щат Северна Каролина бяха отменени заради зимна буря, която се разрази над югоизточните райони на САЩ, съобщи сайтът "Флайтауеър", цитиран Асошиейтед прес.
Международното летище Шарлот-Дъглас съобщи, че ограничава дейността си заради дъжд, суграшица и сняг, които валят в района.
Шарлот-Дъглас е вторият авиотранспортен център на компанията "Американ еърлайнс". Авиолинията отмени общо 1100 полета, които е трябвало да бъдат изпълнени днес, и 300 утрешни полета.
"Американ еърлайнс" разпространи и сигнал за тревога за 9 летища в щатите Северна и Южна Каролина, Тенеси и Вирджиния, в който се съобщава, че пътниците може да променят полетите си без да плащат такса.
Летище Шарлот-Дъглас информира, че екипи са работили през цялата нощ в събота, за да разчистят пистите, пътищата и надлезите.
Буря, придружена със сняг, лапавица и суграшица, обхвана обширен район от американския Юг, засегна милиони хора по пътя си и повиши опасността от заледени пътища, прекъсвания на електричеството и снеговалежи, които може да блокират движението.
Губернатори и представители на местните власти в няколко щата обявиха извънредно положение преди бурята да премине през няколко южни щата.
Губернаторът на Северна Каролина Рой Купър предупреди, че жителите в някои части на щата трябва да са готови за дълга битка с бурята, която миналата вечер започна да натрупва сняг над Южните Апалачи.