18-годишен изнасили и удуши възрастна жена на Никулден
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Декември 2018 11:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
18-годишен изнасили и удуши възрастна жена на Никулден

/КРОСС/ Окръжна прокуратура - Велико Търново задържа за 72 часа извършител на тежко престъпление - изнасилване и последвала смърт на възрастна жена в град Бяла черква.

Прокуратурата е привлякла в качеството на обвиняем 18-годишния Д. Г. за това, че 6 декември т. г. в град Бяла черква се съвкупил със 70-годишната П. С. като я принудил към това със сила, изразяваща се в нанасяне на удари с юмрук в лицето и притискане на устата и носа с ръка. Вследствие на действията на обвиняемият жената се е задушила, в резултат на което е настъпила смъртта й.

Тялото на жената е намерено в дома й два дни по-късно от нейна близка. На 9 декември извършителят на престъплението е задържан.

От събраните доказателства по делото може да се направи обосновано предположение, че Д.Г. е извършил престъплението, в което е обвинен и което се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години. Поради това Окръжна прокуратура - Велико Търново ще внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Действията по разследването продължаван под ръководството на прокуратурата