Миле Китич пристига с духов оркестър от Сърбия в “Арена Армеец”
Секция: Шоубизнес
10 Декември 2018 15:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Миле Китич пристига с духов оркестър от Сърбия в “Арена Армеец”

/КРОСС/ Легендата на сръбската музика Миле Китич ще отпразнува бляскаво 35 години на сцена с голям концерт в София на 14 ДЕКЕМВРИ 2018 в зала "Арена Армеец". По покана на звездата, специално за събитието от Сърбия пристига цял Духов оркестър - "Златна Ябука" от гр.Сурдулица. Трубачите са известни в цяла Сърбия, а тази година за пореден път ще се включат в най-голямото събитие в този стил - фествалът в ГУЧА. Какво точно Миле Китич ще изпълни заедно с тях, за сега от екипът му пазят в тайна, но е ясно, че освен трубачите, на сцената ще чуем и българските гласове от формация "Гласовете на Шоплука". Те ще са беквокалисти в няколкото български песни, които звездата готви да изпълни у нас. Не е тайна, че той много обича българска фолклорна музика. По тази причина в концерта няма как да липсва и песента "Девойко Мари хубава", в която ще чуем гласовитата Таня Скечелиева - родопска народна певица с много характерен, собствен стил. В изпълнението на тази песен ще участват още и български музиканти, сред които кавалджията Кръстьо Димов - солист на Орекстъра за народна музика към БНР и младият гайдар Светльо Чалов, който е възпитаник на Музикалното училище в Широка Лъка. Българските фолклорни песни, които Миле Китич ще изпълни по време на концерта, са с изцяло нов аранжимент и обработка - дело на Ники Луканов.

В навечерието на Коледа, на 14 декември в "Арена Армеец" Миле Китич ще сподели най-големите си хитове пред българската публика, като: „Plava ciganka", „Jasmina", „Kraljica trotoara", „Svi su tu", „Milioni, kamioni", „Sampanjac", „Sanker", „Kopka me kopka", „Bomba", „Pije mi se", „Kilo dole, kilo gore" и много други, По негов личен избор на сцената ще стъпи и ГАЛЕНА. Сръбската звезда обещава на всички в залата незабравимо шоу и голям купон.

Билетите за събитието се продават с пълна сила в интернет в системата на Ticketportal.bg и още в билетна каса в зала "Арена Армеец", Билетен център в НДК, верига магазини Office1Superstore, книжарници Booktrading и бензиностанции OMV в цялата страна. Цената им е от 25 до 50 лв., според мястото в залата. Началото е в 20.00 ч.