Задържаха мъж с голямо количество амфетамин и хероин
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Декември 2018 14:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Задържаха мъж с голямо количество амфетамин и хероин

/КРОСС/ Гранични полицаи задържаха 54-годишен благоевградчанин със 709 грама амфетамин и 544 грама хероин, съобщава БГНЕС.

На ГКПП Видин на 7 декември за излизане от страната пристигнал лек автомобил „Фолксваген", управляван от 54-годишния Н.И. от Благоевград. Поведението на водача се сторило съмнително на граничните полицаи. Те отклонили автомобила за допълнителна проверка в митническото хале. С рентген в акумулатора на колата са открити пакети с прахообразно вещество. Сформиран е разследващ екип от ГПУ-Видин за извършване на процесуално следствени действия.

Извършен е оглед, при който граничните полицаи установили 2 найлонови пакета с вещество, което реагирало на амфетамин и един пакет с прахообразно вещество, което при полевия наркотест реагирало на хероин. Общото количество амфетамин е 709 грама, хероинът - 544 грама. Н.И. е задържан за 24 часа в ГПУ-Видин, образувано е досъдебно производство. Уведомена е Окръжната прокуратура. Задържаният е разпитан и му е повдигнато обвинение. С постановление на Окръжната прокуратура му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа в следствения арест. Работата по случая продължава.