Ново мобилно приложение помага на пътуващите в Европа на 25 езика (видео)
Секция: Технологии
10 Декември 2018 19:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ново мобилно приложение помага на пътуващите в Европа на 25 езика (видео)

/КРОСС/ Ново мобилно приложение ще помага на почиващите в Европа в трудни ситуации, възникнали при пътуването им. Приложението работи на 25 езика в 30 европейски държави, сред които 28-те членки на Европейския съюз и Норвегия и Исландия.

Приложението може да бъде открито безплатно под името "ECC-Net: Travel" в Google Play и iTunes Store. То работи офлайн и цели да помогне на потребителите в трудни ситуации, в които липсата на езикови знания могат допълнително да утежнят положението. "ECC-Net: Travel" също така помага на потребителите да заявят правата си, като представя някои от най-важните изречения на езика на съответната страна. В него се съдържат и адреси и телефони за спешни случаи.

Приложението е разработено от Европейския потребителски център с частично финансиране от Европейския съюз. В случай че вашата ситуация не се покрива напълно от това приложение, можете да се свържете с най-близкия Европейския потребителски център (ЕПЦ) директно - такъв има във всяка държава-членка на Европейския съюз, плюз Норвегия и

Кратък клип показва как работи приложението,
video: https://www.youtube.com/watch?v=1SQgCd6Ugas