Разкриха подробности за зверското изнасилване и убийство на възрастна жена в Бяла черква
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Декември 2018 16:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Разкриха подробности за зверското изнасилване и убийство на възрастна жена в Бяла черква

/КРОСС/ 18-годишен изнасили и уби 70-годишна жена в Бяла черква. Тялото на жертвата е намерено в дома ѝ. Извършителят е задържан за 72 часа и Окръжна прокуратура - Велико Търново е повдигнала обвинения срещу него. Ако бъде признат за виновен, се предвижда арестуваният да бъде лишен от свобода от 10 до 20 години.
Тялото на 70-годишната жена било намерено в двора на къщата, в която живеела сама. Сигнал за него подала нейна близка. На адреса незабавно били изпратени екипи на полицията. На местопроизшествието е бил извършен оглед в присъствието на съдебен лекар, при който първоначално е установено кръвонасядане в областта на едното око.
При аутопсията станало ясно, че причината за смъртта е задушаване.
По време на разследването обаче е установено и, че жертвата е била изнасилена и удряна в главата. Вследствие на действията на извършителя жената се е задушила, в резултат на което е настъпила и смъртта ѝ.
По случая е задържан 18-годишният Димитър, който също живее в Бяла черква. До момента арестуваният няма криминални регистрации.
От събраните доказателства по делото може да се направи обосновано предположение, че Димитър е извършил престъплението, в което е обвинен и което се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години. Очаква се Окръжна прокуратура - Велико Търново да внесе в съда искане за вземане на най-тежка мярка за неотклонение „задържане под стража".

По непотвърдена информация извършителят е познавал жертвата и е знаел, че тя живее сама, а децата и са в чужбина.