Предстоящи събития в страната на 11 декември
Секция: Предстоящи събития
11 Декември 2018 07:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 11 декември

/КРОСС/ София.
От 14.00 часа на „Дондуков" 2 президентът Румен Радев ще проведе среща с представители на ръководствата на работодателските организации в България.

***
София.
От 11.00 часа в НДК вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие 46-ото издание на Софийския международен панаир на книгата и 6-ия Софийски международен литературен фестивал.

***
София.
От 11.00 часа в Министерството на образованието и науката в залата на етаж 5 ще се проведе Заключителната пресконференция по проект „Студентски практики - Фаза 1", изпълняван по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж". В събитието ще участват заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева, представители на студентите, на работодателите и на висшите училища, участвали в проекта.

***
София.
В Националния военноисторически музей ще се проведе международна двудневна конференция на тема „Когато (не) загърбваме конфликтите: ролята на музеите".

***
София.
От 11.00 часа в Централния офис на Камарата на строителите в България (КСБ) ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат обявени предстоящите действия на Камарата в подкрепа на строителния бранш, част от кампанията „Аз съм строител".

***
София.
От 11.00 часа в зала „Универсиада" Министерството на труда и социалната политика ще връчи годишните си национални награди за социални иновации.

***
София.
От 11.00 часа Демократична България ще даде пресконференция, в която съпредседателите на обединението - Христо Иванов и Атанас Атанасов, заедно с членовете на Управленската алтернатива - Владислав Панев (съпредседател на ПП Зелените) и Мартин Димитров - ще призоват правителството да не подписва нищо по „Турски поток", докато не докаже икономически ползи за България.

***
София.
От 11.30 часа Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и изпълнителният директор на Национална спортна база ЕАД Пламен Манолов ще открият официално Зимната пързалка „Юнак", намираща се на стадион „Юнак" до Националния стадион „Васил Левски".

***
София.
От 12.00 часа в зала „Роял" на хотел Балкан Управителният съвет на Националното сдружение на общините в Република България ще проведе заключителна за 2018 г. пресконференция по повод рождения ден на Сдружението и последното за годината заседание на УС на НСОРБ.

***
София.
От 12.00 часа пред Съдебната палата в София ще се проведе протест-присъствие, организиран от Гражданско движение „БОЕЦ", в знак на солидарност и подкрепа за независимите български магистрати.

***
София.
От 12.00 часа в НДК, етаж 1, вход А4, ще се състои откриване на интерактивна инсталация с виртуална реалност на УНИЦЕФ в рамките на кампанията „Заедно срещу насилието в училище".

***
София.
От 13.30 часа в Зала А на Българската търговско-промишлена палата на ул. „Искър" 9 в гр. София ще се проведе Национална кръгла маса на тема „Обществената библиотеката - център за дигитално включване на възрастни".

***
София.
От 15.00 часа в постоянната приемна на БСП - София на ул. "Леге" №10, етаж 1 народният представител от „БСП за България" Петър Витанов и общинският съветник Борис Цветков ще бъдат на разположение на софиянци.

***
София.
От 14.00 часа в залата на Представителството на Европейската комисия в България, ул. „Г.С. Раковски" № 124, ще се проведе Дискусионен форум на тема: „Ускореното превъоръжаване на Българската армия - повече сигурност и доверие в НАТО и Общата европейска отбрана".

***
София.
От 17.00 часа в зала „Проф. Марин Дринов" на БАН на ул. „15-ти ноември" 1 носителят на Нобеловата награда по физика за 2017 г. професор Бари Бариш ще изнесе лекция на тема „Гравитационни вълни: от детекторите до регистрирането им".

***
София.
От 17.00 часа Галерия „УниАрт" на Нов български университет ще представи библиографско издание на Борис Христов и Милко Божков.

***
Варна.
От 9.00 часа в Специално училище за ученици с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов" ще бъде открит Коледен базар на картички и играчки, изработени от учениците. От 10 часа в сградата на училището ще се състои тържественото отбелязване на 113-та годишнина от основаването му.
***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски" общинският съветник Бонка Банкова ще приема граждани.

***
Враца.
От 17.00 часа в Конферентната зала на Общински съвет-Враца на ул. „Петропавловска" 43, ет. 3., ще се проведе обществена консултация във връзка с приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определяне размера на местните данъци на територията на Община Враца, с която се предвижда актуализация на размерите на местните данъци във връзка с приетите изменения и допълнения в Закона за местните данъци и такси, които влизат в сила от 01.01.2019 г.

***
Добрич.
От 10.00 часа в дискусионна зала „Изида"( етаж 2) ще се състои Междинна пресконференция, на която ще бъде отчетен напредъкът на дейностите по "Интегриран проект за подобряване на водния сектор в град Добрич - фаза 1", финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.".

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Заседателна зала на Община Пловдив ще се проведе финална пресконференция по проект „Модернизация на инфраструктурата и подобряване качеството на образователната среда в ПГХТТ-гр.Пловдив".

***
Пловдив.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА в град Пловдив Зелени Балкани канят всички медии по повод 30-годишния си юбилей.

***
Сандански. / Петрич.
В 09.00 часа министъра на образованието и науката Красимир Вълчев ще бъде в Земеделската професионална гимназия „К.А.Тимирязев" в Сандански, а в 10.45 часа в СУ „Н. Вапцаров" в Петрич.

***
Сливен.
От 11.00 часа в Пресклуб на БТА-Сливен ще се проведе Представяне на сливенската структура на Европейска народна партия България от председателя на партията Пламен Александров.

***
Смолян.
От 10.30 часа в залата на Областен информационен център - Смолян, бул. „България" №12, ще се проведе медийна среща, в рамките на която ще бъдат представени предстоящите през 2019 г. възможности за финансиране със средства от Европейския съюз.

***
Ценово.
От 10.30 часа в заседателната зала на Общински съвет - Ценово ще се състои начална пресконференция по проект „Трансгранично партньорство между Ценово - Хотареле - Гряка срещу природни рискове".