„Google“: Разработчици имали достъп до данните на 52 млн. потребители
Секция: Технологии
11 Декември 2018 08:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Google“: Разработчици имали достъп до данните на 52 млн. потребители

/КРОСС/ Служители на американската корпорация „Google" откриха недостатък в софтуера, заради който странични разработчици са имали достъп до данните на 52,5 милиона потребители на социалната мрежа „Google Plus". Това се казва в изявление на интернет търсачката, цитирано от БГНЕС.

Посоченият недостатък се е съдържал в обновеното програмно осигуряване, разпространено през ноември. Той е отстранен седмица по-късно. От корпорацията не са намерили данни за недоброжелателното използване на дадената информация. Това се казва в изявление на интернет търсачката

Служители на американската корпорация „Google" откриха недостатък в софтуера, заради който странични разработчици са имали достъп до данните на 52,5 милиона потребители на социалната мрежа „Google Plus". Това се казва в изявление на интернет търсачката, цитирано от БГНЕС.

Посоченият недостатък се е съдържал в обновеното програмно осигуряване, разпространено през ноември. Той е отстранен седмица по-късно. От корпорацията не са намерили данни за недоброжелателното използване на дадената информация.

Представителите на „Google" отбелязаха, че във връзка с инцидента възнамеряват по-рано, отколкото се е очаквало, да прекратят работата на „Google Plus" за обикновени потребители. Планираше се това да стане през август 2019 г., но вероятно ще се случи още през април.

Очаква се версията на „Google Plus" за корпоративни клиенти да остане достъпна.