Бившият столичен зам.-кмет Евгени Крусев на разпит от спецпрокуратурата
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Декември 2018 08:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бившият столичен зам.-кмет Евгени Крусев на разпит от спецпрокуратурата

/КРОСС/ Седмица след като подаде оставка заради ремонта по улица "Граф Игнатиев" в центъра на София, бившият заместник-кмет Евгени Крусев е призован на разпит от следователи от Специализираната прокуратурата. По информация на БНР, разпитът е насрочен за ранния следобед днес.

Че е пред обвинение заради ремонта на трамвайния релсов път на столичната улица "Граф Игнатиев" съобщи самият Крусев, обявявайки оставката си миналия вторник.

Обясни, че след като е получил призовка в качеството му на обвиняем, оттеглянето е най-отговорната и мъжка позиция, за да може разследването да си свърши изцяло работата.

От прокуратурата почти запазиха мълчание. Неофициално стана ясно, че делото срещу Евгени Крусев се води от спецпрокуратурата, а началото му е дадено от сигнал на "Спаси София".

Единствената официална информация дойде от главния прокурор Сотир Цацаров.

"Конкретно е свързан с обществената поръчка, която е свързана с шумо- и виброизолиращи подложки. В конкретния случай става дума за нарушение на разпоредба на Закона за обществените поръчки и отговорността ще бъде за длъжностно престъпление", каза той.

"Нека не оставаме с впечатление, че прокуратурата не дава информация, но не е редно такава информация да бъде давана само на базата на връчена призовка. Към момента, в който обвинението е предявено, ще имате бълна информация", увери Цацаров.