Иновативна система за диагностика на рака на гърдата заработи в „Света София“
Секция: Здраве
11 Декември 2018 12:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Иновативна система за диагностика на рака на гърдата заработи в „Света София“

/КРОСС/ Здравните специалисти в Медицински център ПСАГБАЛ „Света София" започват работа с иновативна система за диагностика на туморни образувания на млечната жлеза. Те вече разполагат с устройство, което използва контактна термография за откриване на температурни изменения в млечните жлези. Методиката се базира на различното топлоотделяне на различните тумори. Изследването с иновативния апарат се извършва бързо и без никакво облъчване. Системата засича промени от 3 мм, а методът е абсолютно безболезнен.
Пациентът получава резултат от изследването в рамките на няколко минути. Само при нужда от допълнителен анализ, окончателният резултат ще бъде предоставен в срок от 48 часа.

Екипът на МЦ ПСАГБАЛ „Света София" напомня, че основният начин за установяване на рак на гърдата, в ранен стадий, е редовният скрининг. Колкото по-рано бъде установено заболяването, толкова по-големи са шансовете за неговото излекуване.

Записването за прегледите ще се осъществява на тел: 02/44 70 219, всеки делничен ден от 8.30 ч. до 15.00 ч. Прегледите стартират от утре (12.12.2018 г.), в каб. 117, на територията на Медицински център ПСАГБАЛ „Света София" (град София, ул. „Михалаки Ташев" №2), а цената на изследването е 60 лева.