Седем от най-великите илюзионисти в света идват в София
Секция: КУЛТУРА
11 Декември 2018 10:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Седем от най-великите илюзионисти в света идват в София

/КРОСС/ Само няколко седмици делят българската публика от първата ѝ среща с изумителното шоу, събрало на едно място най-великите илюзионисти от всички краища на света. Уникалната продукция държи рекорда за най-продаван спектакъл от Бродуей в редица градове, а билетите за четирите представления у нас намаляват все по-бързо. Седем автентични и разнородни по стил артистични подхода се срещат на сцената на THE ILLUSIONISTS и преобръщат представите за реалност в това спиращо дъха забавление. Магичното шоу, гостувало в над 200 града в 25 държави, ще завладее зала 1 на НДК от 17 до 20 януари 2019.

До момента над 10 милиона зрители са се насладили на вълнуващите трикове на най-големите професионалисти в бранша. Всевъзможни мистични илюзии, левитация, четене на мисли, изчезване, опасни бягства и преобразявания са само част от програмата на Luis de Matos (Мастърът), James More (Измамникът), Enzo (Незабравимият), Andrew Basso (Измъкващият се), Yu Ho-Jin (Манипулаторът), Kevin James (Изобретателят) и Sos & Victoria (Трансформиращите се). Освен в България шоуто ще смае публиката в Австралия, Италия, Австрия, Норвегия, Литва, Финландия, Германия, Полша, Дания и още редица държави.

Мастърът, Luis de Matos, е един от най-значимите илюзионисти в последните десетилетия, с дълга и разнообразна кариера зад гърба си. Още през 1990, когато е на 20, гостува в различни предавания, а само две години по-късно вече има собствено шоу по националната телевизия. Сред по-интересните факти около него се нареждат моментът, в който познава числата от тотото седмица преди тегленето, както и страхотното шоу, което прави за откриването на стадиона в Порто през 2003 година. Носител е на безброй награди, получава холивудския приз „Маг на годината" още през 1999. Луис държи световния рекорд на Гинес - кара 52 001 копринени шалчета да изчезнат едновременно.

James More, Измамникът, е изключително атрактивен, прави впечатление преди пет години след едно свое участие в телевизионен формат и оттогава е истинска сензация с рекордните 100 милиона гледания в YouTube. Когато не е на турне, се изявява в Лондон, Холивуд, Лос Анджелис и Сидни. Колегата му Enzo, Незабравимият, пък е първият, докарал хеликоптер на сцената на телевизионно шоу. Едва на 26 талантливият французин покорява митичното Casino de Paris с шоуто си "Отвъд илюзиите". Италианецът Andrew Basso, Измъкващият се, е следващият в програмата на мащабния спектакъл и първият, който изпълнява номера с кабината на Худини с пълен изглед към случващото се. Това е негов особен почерк и нещо, за което медиите по целия свят не спират да говорят. Наричан „рок звездата на магията" и „наследника на Худини", Басо e от илюзионистите, които отвеждат публиката на изключително емоционално пътуване със своите вдигащи адреналина и нажежаващи въздуха номера.

От Северна Корея в шоуто се включва Yu Ho-Jin, Манипулаторът, отличаващ се с изключителен артистизъм и елегантност. Едва на 19-годишна възраст той прави невероятен пробив, като печели първа награда на Stage Magic и Grand Prix на световната федерация (FISM). Той е едно от имената, спрягани като „бъдещето на магията". Не по-маловажни по атрактивност и професионализъм са и Kevin James, Изобретателят, както и Sos & Victoria, Трансформиращите се. Кевин внедрява специфична доза хумор в своите номера, което му осигурява наградата за креативност от Академията за магични изкуства в Холивуд, а сред любопитните му изяви са тези пред принца на Монако, султана на Дубай и президента Обама в Белия дом. Sos & Victoria от своя страна са уникални с четирикратния си рекорд за Гинес - в състояние са да сменят 16 костюма за 120 секунди. Всичко, което им е необходимо, е едно завъртане на китките, а обединяващото звено между всички илюзионисти е, че дават най-доброто от себе си.

THE ILLUSIONISTS: DIRECT FROM BROADWAY е шоу, създадено така, че да не бъде забравено. Подходящо е за всякакви възрасти.