Предстоящи събития в страната за 12 декември
Секция: Предстоящи събития
12 Декември 2018 07:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 12 декември

/КРОСС/ София.

От 09.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа ще започне седмичното заседание на Министерския съвет.

***
София.
От 07.00 до 12.00 часа Камарата на строителите организира мирни демонстрации със строителна техника и внасяне на подписка за подкрепа на строителния бранш в Народното събрание.

***
София.
От 09.00 часа в зала „Панорама“ на хотел „Бест Уестърн Експо“ ще се състои форумът „Битката за талантите“
***
София.
От 09.30 часа 8-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото „КТБ“ за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа в Националния военноисторически музей ще започне вторият ден на международната конференция на тема „Когато (не) загърбваме конфликтите: ролята на музеите“.

***
София.
От 10.00 часа 6-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу бившия областен управител на София Веселин Пенев и Юлия Димитров за продажбата на т. нар. „Царски конюшни“. Двамата са с повдигнати обвинения за сключване на неизгодна сделка.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Витоша“ в Интер Експо Център ще се проведе национална кръгла маса на тема „Да направим възможен дематериализирания достъп до информация и активи в съдебното изпълнение в Европейския съюз“.

***
София.
От 10.30 часа в зала „Запад“ на Народното събрание лидерът на „Атака“ и член на Комисията по външна политика Волен Сидеров организира среща власт-медии на тема „Антиевропейският пакт за миграция на ООН“.

***
София.
От 10.30 часа в Конферентната зала на хотел КООП ще се състои и заключителното събитие по петгодишен проект на Главна дирекция „Национална полиция“ на МВР за превенция на детската престъпност, изпълнен с подкрепата на швейцарското правителство.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА, „Индекс на болниците“ организира пресконференция на тема „Какво показват обективните данни за дейността на болниците в сферата на ортопедията и кардиохирургията”. 

***
София.
От 11.00 часа в Аулата на СУ „Св. Климент Охридски“ ще се състои тържествена церемония, на която проф. Бари Бариш от Калифорнийския технологичен институт ще бъде удостоен с почетното звание „доктор хонорис кауза“ на Софийския университет.
***
София.
От 11.00 часа в сградата на Полиграфия офис център, главният изпълнителен директор на „Български пощи“ ЕАД Деян Дънешки ще представи малотиражно пощенско-филателно издание посветено на 100 годишнината от рождението на Нелсън Мандела.
В официалната церемония ще участва посланикът на Република Южна Африка в България Ванеса Калверт. Изданието ще бъде пуснато за продажба в същия ден и час в зала 2 на Централна поща, София, ул. „Гурко“ № 6.

***
София.
От 11.00 часа в ЧЕСУ „Дорис Тенеди“, БЧК организира коледен празник, на който партньорите от Националния дарителски фонд ще връчат финансова помощ на 9 семейства от София с проблеми в отглеждането и лечението на деца, пострадали при пътни инциденти.

***
София.
От 11.00 часа 10-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Цветелин Ц., Тихомир В. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа 9-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Деян С., Михаил М. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа 17-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Валентин Х., Николай Р. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.30 часа в Европейския кът в сградата на Народното събрание ще бъде представена благотворителна изложба с картини на деца от 143 СОУ „Георги Бенковски“ и от Националната търговско-банкова гимназия.

***
София.
От 12.00 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Богдан К., Александър Г. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 12.00 часа на официална церемония на пл. „Александър Невски“ ще бъдат предадени 20 нови напълно електрически автобуса Yutong E12 на Столичен автотранспорт ЕАД.
***
София.
От 12.00 часа пред сградата на Столична община е насрочен протест на таксиметровите шофьори.

***
София.
От 12.30 часа във „Витоша Парк Хотел“ ще се състои официалната церемония по награждаването на най-стилните българи за 2018 година – БГ МОДНА ИКОНА 2018.

***
София.
От 13.30 часа ще започне седмичното заседание на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 13.30 часа в зала 4 в сградата на Софийски районен съд на бул. „Генерал Михаил Д. Скобелев“ № 23, 5-и съдебен състав ще заседава по делото срещу А. Бончев, който е обвинен в за това, че е заплашил с убийство сина си.

***
София.
От 13.30 часа 17-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Петър П., Станислав М. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 11-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Деян С., Михаил М. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа 7-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Румен Х., Таня Х. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.30 часа под патронажа на Комисията по здравеопазването в зала „Изток“ на Народното събрание ще се състои кръгла маса на тема „Психиатрията в България – Предизвикателства и перспективи“.

***
София.
От 15.00 часа в Националния военноисторически музей ще бъде представена изложбата „Българската армия. Приказки за деца“.

***
София.
От 17.00 часа в Кино „Култура” ученици от столични гимназии ще присъстват на прожекция на филма „Вездесъщият” и ще се срещнат с екипа, създал българското предложение за „Оскар” за чуждоезичен филм за 2018 г.

***
София.
От 17.00 часа в Литературен клуб „Перото“ ще се проведе среща-разговор, посветена на Емил Чакъров. Събитието е част от съпътстващата програма на Новогодишен музикален фестивал.

***
София.
От 17.00 часа ще бъде открита изложба с икони, рисунки и проекти за стенописи на църкви на художниците Атанас Атанасов и Станимир Желев.

***
София.
От 18.00 часа в зала 6 на НДК ще бъде представена биографичната книга на Христо Стоичков – „Христо Стоичков. Историята“.

***
София.
От 18.00 часа в Книжарница корпус 1 - Център за книгата на Нов български университет ще бъде открит Драматургичен клуб с водещ Георги Тенев.

***
София.
От 18.30 часа в кино „Люмиер Лидл“ ще бъде показан филмът на Екатерина Дочева „Като дъх музика“ I и II част.

***
София.
От 18.30 часа в зала „Надежда“ на Столична библиотека ще бъде представена новоизлязлата книга „Криминалистите“ от Людмил Георгиев.

***
София.
От 18.30 часа в Централния военен клуб Френско-българската търговска и индустриална камара ще връчи годишни награди за иновации.

***
София.
От 19.00 часа в Литературен клуб „Перото“ ще се състои официалната премиера на книгата „Години любов. Невена Коканова“ с автор Георги Тошев.

***
София.
От 19.00 часа в „Камерна зала България“ ще се състои концерт на „София квартет“.

***
София.
От 19.00 часа в зала 10 на НДК ще се проведе творческа среща разговор със Стойчо Керев.

***
София.
От 19.05 часа, с полет AZ 521 по маршрута София - Рим – Сантяго де Чили – Пунта Аренас, заминава осемчленната втора група на 27-та Националната антарктическа експедиция.

***
София.
От 19.30 часа в ДНК ще бъде представен спектакълът „Пътуване към Ада“ под режисурата на Ани Васева.

***
София.
От 19.30 часа в Центъра за култура и дебат „Червената къща” ще бъде представен спектакълът „Сбогом, Йохан Райс”.

***
София.
От 20.00 часа в зала 1 на НДК ще бъде представен спектакълът на Нешка Робева „Има такова шоу“.

***
София.
От 20.00 часа в Арт хотел „Симона“ ще се проведе конференция за произхода на живота на Земята.

***
Асеновград.
От 11.00 часа ще се проведе пресконференция с кмета на Асеновград д-р Емил Караиванов по актуални теми от дейността на общинска администрация.

***
Благоевград.
От 11.00 часа в Конферентната зала на Областна администрация Благоевград ще се проведе заключителна пресконференция, свързана с проучване състоянието на военните паметници в Област Благоевград. 

***
Бургас.
От 14.00 часа в Заседателната зала на община Бургас ще бъде проведена заключителна пресконференция, на която ще бъдат отчетени резултатите от изпълнението на проекта „Интегриран подход за постигане на значими и устойчиви резултати в образователната интеграция на ученици от етнически малцинства в община Бургас“.

***
Бургас.
От 17.30 часа в зала „Георги Баев“ на Културен център „Морско казино“ ще бъде представена уникална антология на починалите бургаски поети. Антологията е дело на Недялко Йорданов и Георги Райков. Тя е издание на Община Бургас и издателство „Милениум“ - София. 

***
Варна.
От 09.30 часа в Наказателна зала 1 състав на Варненския окръжен съд ще заседава по делото срещу шофьора, блъснал и убил балетиста Мартин Чиканов на пешеходна пътека.

***
Варна.
От 10.30 часа на Терминал 2 на Летище Варна ще се състои пресконференция на Wizz Air и Фрапорт България във връзка с бъдещите планове за развитие на Wizz Air в България.

***
Варна.
От 11.00 часа в зала „Аула“ на Икономическия университет ще се състои благотворителният концерт „Заедно за Коледа“, организиран от Областното ръководство на Българския Червен кръст във Варна.

***
Варна.
От 14.30 часа състав на Административен съд – Варна ще заседава по делото за затворения общински приют за безстопанствени кучета.

***
Варна.
От 16.30 часа в Първа аудитория (ет. 4) в Медицински университет – Варна ще се проведе заключителен форум: 135 години от създаването на Варненско медицинско дружество. На форума ще бъдат представени за първи път документален филм и книга, които екип на университета подготви, посветени на бележитите лекари, участвали активно в обществения живот на Варна.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в хотел „Панорама“ центърът за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“ организира регионална среща „Комплексният подход за интеграция на ромите – работещи модели и заплахи”.

*** 
Велико Търново. 
От 11.00 часа в информационния център на РИОСВ-Велико Търново инспекцията организира годишна пресконференция. 

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в зала 30 на Младежкия дом ще се проведе Коледен концерт на учениците от класа по пиано с преподавател Росица Тарапанова.

*** 
Велико Търново. 
От 18.00 часа в ХГ „Борис Денев“ ще бъде открита юбилейната ретроспективна изложба на художника Иван Мутафов. 

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в Клуб 7 ще се проведе среща с текстописеца Александър Петров.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” ще се състои премиерата на спектакъла „Йоан, синът на Асен”.

***
Видин.
От 12.00 часа кметът на Община Видин Огнян Ценков, ще награди победителите от коледния турнир по лека атлетика, който ще се проведе в закритата лекоатлетическа писта „Радуканови“, в близост до стадион „Георги Бенковски“.

***
Видин.
От 19.00 часа в Спортна зала „Фестивална” ще се проведе концерт на група „Кикимора” и Симфониета – Видин. 

***
Враца.
От 17.30 часа в Градска концертна зала ще се проведе Коледен концерт на смесен хор „Орфей” при НЧ „Развитие-1869”.

***
Враца.
От 18.00 часа в ресторанта на хотел „Хемус“ ще се състои церемонията по награждаване на 
10-те най-добри спортисти, отбор, треньор и най-перспективен млад състезател на Община Враца за 2018 г.

***
Враца.
От 19.30 часа в Младежкия дом ще бъде представена книгата на Михаил Митев „Между”.

***
Габрово.
От 09.30 часа в църква „Св. Богоявление“ в Етнографския музей на открито „Етър“ ще бъде отслужена света литургия и водосвет за Деня на св. Спиридон – празника на занаятчиите.

***
Горна Оряховица./с. Драганово.
От 10.00 часа в НЧ „Съединение-1888“ ще бъде представена битова изложба на тема „Бъдни вечер“.

*** 
Горна Оряховица. / с. Драганово. 
От 16.00 часа в Клуб на пенсионера „Асен Разцветников“ ще започне „Филмова Коледа“ – прожекция на коледни филми. 

***
Горна Оряховица.
От 17.30 часа в Исторически музей – Горна Оряховица ще бъде открита Коледна изложба – базар.

***
Горна Оряховица.
От 18.00 часа в НЧ „Напредък-1869“ ще се проведе Коледен концерт на Балетна школа „Грация“.

***
Добрич.
От 10.30 часа в Художествената галерия ще се проведе работилница за въображение с коледни занимания.

***
Добрич.
От 13.30 часа в Регионална библиотека „Дора Габе“ ще се проведе библиотерапия с потребители на ЦПЗ „Д-р Петър Станчев”.

***
Добрич.
От 14.00 часа в Младежкия център ще започне коледен концерт на певчески състави от пенсионерските клубове в Добрич.

***
Добрич.
От 16.30 часа в Концертна зала „Добрич“ ще бъде представена изложба на коледни картички и играчки за елха „Коледно вълшебство“ на детските градини в Добрич. 

***
Добрич.
От 17.30 часа в Художествената галерия ще бъде представена коледна изложба на Дружество на художниците – Добрич.

***
Добрич.
От 17.30 часа в Художествена галерия – Добрич ще бъде открита годишната изложба на Дружество на добричките художници.

***
Добрич.
От 18.00 часа в концертна зала „Добрич“ ще започне концерт на Български камерен оркестър - Добрич с диригент Алексей Измирлиев - „Барок за Коледа“.

***
Казанлък.
От 17.30 часа в Художествената галерия ще бъде открита изложбата „РазЛичен“ на Христо Генев.

***
Монтана.
От 11.30 часа в Регионална библиотека „Гео Милев“ ще бъде открит нов детски кът „Магически кутии“.

***
Монтана.
От 18.00 часа в храм „Св. св. Кирил и Методий” ще се проведе Коледен концерт на Мъжки хор към НЧ „Разум 1883“.

***
Пещера.
От 18.00 часа в читалище „Развитие” ще се играе постановката „Самодива” – музикален спектакъл на Държавния музикалния театър и ДТ „Любомир Кабакчиев”.

***
Плевен.
От 10.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА кметът на Община Червен бряг инж. Данаил Вълов ще даде пресконференция.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в базата на Общински детски комплекс – Пловдив ще се проведе коледна инициатива под надслов „Заедно за едно ново начало“.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в Регионалния етнографски музей ще се проведе традиционният Еснафски празник „Св. Спиридон“. От 11.00 часа ще бъде отслужена празнична Света литургия в храм „Св. Петка“, а от 12.30 часа ще бъдат връчени майсторски свидетелства на новите майстори в музея.

***
Пловдив.
От 10.30 часа в заседателната зала в сградата на район ‚Северен“ ще се проведе благотворителен коледен базар в подкрепа на Комплекса за социални услуги "Олга Скобелева. 

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Голямата заседателна зала на Община Пловдив ще се проведе церемония по награждаване на най-активните училища в Пловдив, взели участие в инициативата „Европейски ден на спорта в училище 2018“.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в СКЛАД (ул. „Екзарх Йосиф“ 16) на 4 етаж ще се състои пресконференция по повод откриващия уикенд на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуба на БТА – Пловдив ще се състои пресконференция на Сдружение „Зелени Балкани“ по повод 30-годишнината от създаването му.

***
Пловдив.
От 17.30 часа в Rock’N’Бар „БезистенЪ“ ще бъде представена книгата „Без плейбек. Близки срещи от пети вид“.

***
Русе.
От 16.00 часа в зала „Култура“ ще се състои премиерата на документалния филм "30 години по-късно", продължение на филма „Шест жени“. Филмът е част от честванията на 30-годишнината от първите екологични демонстрации в България.

***
Сливен. 
От 11.00 часа, в зала № 105 на Община Сливен, ще се проведе Пресконференция на председателя на Общински съвет - Сливен Димитър Митев и неговите заместници. Пресконференцията е по повод предстоящото заседание на Общинския съвет.

***
Сливен. 
От 11.45 часа в зала № 105 на Община Сливен ще се състои пресконференция на Мат Хагенгрубер - аташе по въпросите на културата и образованието на посолството на САЩ у нас. Поводът е гостуването на джаз квартетът от Ню Йорк на Ари Роланд в Сливен.

***
Сливен.
От 17.00 часа в галерия „Май“ ще бъде открита Коледна изложба на сливенските художници.

***
Сливен.
От 18.00 часа на сцената на Драматичен театър „Стефан Киров“ - Сливен в сряда, 12 декември, ще излезе джаз квартетът от Ню Йорк на Ари Роланд. Празничният концерт е част от коледно-новогодишната програма на Община Сливен.

***
Сливница./ с. Алдмировци.
От 09.30 часа Белоградчишкият епископ Поликарп - викарий на Софийския митрополит, ще оглави Архиерейска света Литургия в храм „Св. Спиридон“ в село Алдомировци.

***
Смолян.
От 10.00 часа в малката зала на ОДМВР-Смолян ще се проведе пресконференция на тема „Състояние на престъпността и безопасността на движението през м. ноември 2018 г. и предприети мерки са сигурност през предстоящия зимен туристически сезон“. 

***
Търговище. 
От 09.00 до 14.00 часа в Хранителен блок към МБАЛ-Търговище БЧК започва раздаване на пакети с основни хранителни продукти по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане. 

***
Ямбол.
От 09.30 часа пред Административния съд ще се състои второто по ред съдебно заседание по дело срещу заповедта, с която се заличава регистрацията на животновъдния обект на Ани Петрова и е разпоредено повторно принудителното евтаназиране на животните й. Пред сградата ще има протест на несъгласните със заличаването на фермата.