Софийската филхармония с празнични подаръци
Секция: КУЛТУРА
12 Декември 2018 10:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Софийската филхармония с празнични подаръци

/КРОСС/Традиционната декемврийска кампания "Подари концерт за Коледа" на Софийската филхармония дава възможност до 31 декември всеки, който купи билет за класическите концерти на оркестъра в зала "България", да получи 30% намаление от цената. В специалната празнична програма са включени прояви както за големи, така и за най-малките фенове на класическата музика.

С премиера на Трета симфония "Кадиш" от Бърнстейн на 13 декември ще бъде отбелязана 100-годишнината на именития маестро. Диригент е Найден Тодоров. На 18 декември определяната като най-добрата виолистка на нашето време Табеа Цимерман ще свири с първия ни оркестър. На 20 декември от 19 ч. в камерната зала вокалната формация "Импресия" ще разкаже музикално-сценичната приказка "Принцът и истината". Клавирният съпровод е поверен на Янко Маринов, а в концерта ще се включат малките Александър Маджаров (в ролята на Принца), Калина Георгиева (балерина) и Маргарита Ваклинова (арфа). Ден по-късно, в същия час, в зала "България" Кварто квартет ще представи "Коледа с Кармен". В програмата влиза балетният спектакъл  "Зимна приказка" по музика на Бизе-Шчедрин.

Приказната история за "Лешникотрошачката" е любимо заглавие. Софийските деца ще видят малко по-различна "Лешникотрошачка", разказана от "Фортисимо фамилия", Софийската филхармония с диригент Славил Димитров и артистите Teо Елмазов и Ангелина Гаврилова на 23 декември от 11.30 ч. На 25 декември от 11 ч. Софийската филхармония кани своите фенове на Коледно матине с участието на Националния филхармоничен хор, Детския филхармоничен хор, Любена Нинова и Георги Султанов. Същия ден от 18 ч. публиката ще слуша традиционния коледен концерт на Хора на софийските момчета. На 27 и 28 декември са големите празнични прояви на Софийската филхармония със солистка Люси Дяковска. Емблематични песни за Коледа и Нова година от целия свят в аранжименти на Румен Бояджиев-син и под диригентството на Найден Тодоров и Димитър Косев ще направят бляскавия завършек на 2018 г.