ЕVN България напомня на общините, че коледните украси и празнични събития увеличават потреблението в края на годината
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Декември 2018 11:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЕVN България напомня на общините, че коледните украси и празнични събития увеличават потреблението в края на годината

/КРОСС/ Tрадиционнo в края на годината EVN България напомня на всички общини, които се обслужват от компанията, че месец декември се характеризира със завишена консумация на електроенергия. Тази тенденция става още по-изразена по време на коледните и новогодишни празнични и почивни дни. Това се отнася както за битовите клиенти, така и за консумацията на общинските обекти, където се поставят коледни украси с голям брой осветителни тела, организират се празнични прояви, коледни базари, фестивали, тържества, концерти и др.


В тази връзка EVN България напомня на общините да следят потреблението на електроенергия в различните общински имоти. Опитът от предишни сезони показва, че през зимния период се използват обекти с временно предназначение, в които е налице значително потребление на електроенергия. С тази информация EVN България цели отново да обърне внимание на общинските администрации, че допълнителното енергийно потребление в техни обекти ще се отрази в увеличение на количествата изразходвана електроенергия спрямо предишен период. Следейки своето потребление, общините могат да предприемат редица мерки, в случай че желаят да оптимизират разхода си за енергия.


Като коректен партньор EVN България цели чрез предоставената информация да насочи вниманието на общините както върху технически въпроси, така и върху тяхната енергийна консумация.