Младен Маринов: В момента не се налага промяна на мерките за сигурност у нас
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Декември 2018 13:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Младен Маринов: В момента не се налага промяна на мерките за сигурност у нас

/КРОСС/ По повод нападението в Страсбург вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че ще бъдат предложени допълнителни законодателни мерки за предотвратяване на такива инциденти у нас. Вътрешният министър Младен Маринов обяви, че в момента не се налага промяна в мерките за сигурност у нас.

Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната: По принцип винаги има готовност да се реагира в такива ситуации - те са взети от службите, от Министерството на вътрешните работи. Повече информация за случващото се в Страсбург - мисля, че виждаме и профила на атентатора, целта. Аз винаги съм казвал - крайно време е да излезем от този сън и да спрем да си въобразяваме, че някакви леко полудели хора правят атентати в Европа.

Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Към този момент няма необходимост и данни за промяна на мерките за сигурност, в смисъл като ниво на готовност, за реакция в България. Естествено разпоредих и вече се изпълняват засилени мерки за сигурност, тъй като знаете - наближават коледно-новогодишните празници.