ЕНЕРГО-ПРО постигна споразумение с Община Кубрат за разсрочване на дълга от 3 милиона на ВиК „Меден кладенец“ за консумирана електроенергия
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Декември 2018 15:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЕНЕРГО-ПРО постигна споразумение с Община Кубрат за разсрочване на дълга от 3 милиона на ВиК „Меден кладенец“ за консумирана електроенергия

/КРОСС/ ЕНЕРГО-ПРО и Община Кубрат се споразумяха днес за дълга на ВиК „Меден кладенец“ за консумирана електроенергия. Задължението в размер на 3 милиона 176 хиляди лева е разсрочено за една година.

С подписания споразумителен протокол Общината става гарант по дълга и се ангажира той да бъде погасен до края на 2019 г. Електроснабдителната компания прекрати процедурата за прекъсването на електрозахранването на водоснабдителните съоръжения на ВиК дружеството.

Управителните съвети на ЕНЕРГО-ПРО Варна и ЕНЕРГО-ПРО Продажби изразяват благодарност за конструктивните преговори и финализирането на споразумението към кмета на град Кубрат Алкин Неби, председателя на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, управителя на ВиК „Меден кладенец“ Юзджан Алиев.

Разбирането, подкрепата и съдействието на ангажираните държавни институции КЕВР, Министерство на енергетиката, Министерство на регионалното развитие и благоустройството и ДАНС също се оказаха ключови фактори за успешното решаване на критичната ситуация и предотвратяването на опасността жителите на община Кубрат да останат без водозахранване.