Прокуратурата в Сливен е сезирана за случая с мъртвото бебе в родилното на местната болница
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Декември 2018 17:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Прокуратурата в Сливен е сезирана за случая с мъртвото бебе в родилното на местната болница

/КРОСС/ Районната прокуратура в Сливен е сезирана за случая с мъртвото бебе в родилното отделение на сливенската болница „Д-р Иван Селимински“. Жалбата е подадена от съпруга на родилката Пламен Желязков. По случая са образувани досъдебно производство и съдебно-медицинска експертиза, съобщи говорителят на прокуратурата Ваня Белева и поясни, че двумесечният срок на досъдебно разследване вече тече.

Председателят на местната структура на Български лекарски съюз д-р Богдан Сотиров обяви, че съсловната организация ще изчака резултатите от всички назначени експертизи и тогава ще коментират действията на д-р Таня Пашева, лекарят, водил раждането, когото роднините обвиняват в допусната грешка.

„Когато излязат резултатите, ние ще изкажем нашата позиция, но на този етап с тези данни нищо конкретно не можем да кажем. Молбата ми е за малко по-голяма смиреност от всички, за да се свърши работата по-бързо и по-добре, без да се притесняват институциите“.

По-рано днес директорът на болницата д-р Васислав Петров съобщи, че д-р Пашева е в отпуск, който изтича след Нова година.

Името на д-р Таня Пашева се свързва с трагичния инцидент от месец август, когато след раждане под нейно ръководство почина 33-годишната Ренета Томова.