Британски журналист засне бягащия от правосъдието Груевски в Будапеща
Секция: СВЯТ
13 Декември 2018 08:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Британски журналист засне бягащия от правосъдието Груевски в Будапеща

/КРОСС/ Един месец след бягството на бившия македонски премиер Никола Груевски в Унгария, за да избегне присъдата от 2 години затвор по делото "Танк", журналист от британския вестник "Гардиън" публикува във Фейсбук негова снимка, съобщи агенция МИА, цитирана от БТА.

Избягалият политик беше забелязан в Будапеща, написа кореспондентът на изданието Даниел Нолън.На снимката, първа след като Груевски успя да напусне Македония, се вижда той в червено яке и още един мъж в близост до бирария в столицата на Унгария. Не е ясно обаче дали този човек има някаква връзка с него.

Груевски напусна Македония на 12 ноември. С помощта на унгарски дипломати през Албания, Черна гора и Сърбия той избяга в Унгария, където поиска и му беше предоставено политическо убежище. Македонските власти издадоха международна заповед за задържането на Груевски и поискаха той да бъде екстрадиран в Македония.

Груевски е обвинен по няколко дела на специалната прокуратура, като за част от тях задочно му е определен арест. В ход е разследване за това как е избягал бившият македонски премиер и кой му е помогнал.