Девет жертви и десетки ранени след тежка влакова катастрофа в Анкара (обновена)
Секция: СВЯТ
13 Декември 2018 08:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Девет жертви и десетки ранени след тежка влакова катастрофа в Анкара (обновена)

/КРОСС/ Най-малко 9 са жертвите при катастрофа на турски високоскоростен влак в Анкара. Повече от 45 са ранени, като трима от тях са в тежко състояние. Инцидентът е станал в 6.30 ч. тази сутрин. Високоскоростната композиция се сблъскала с локомотив, извършващ проверка на релсите, а след това се ударила в надлез, съобщи губернаторът на Анкара. Два вагона са се преобърнали и се заклещили под огънатите метални отломки от надлеза. Влакът се е движел между столицата Анкара и централния турски окръг Коня.

По данни на българското посолство в Анкара към момента няма данни за пострадали български, съобщиха от МВнР.

При тежката катастрофа високоскоростният влак „Анкара - Коня" с 206 пътници се е сблъскал със скорост около 80 км/ч с железопътна машина, която е извършвала контролни дейности на жп релсите в района на гара Маршандъз, информират от ведомството.

От страна на посолството е осъществена е връзка с полицията и близките болници, в които са настанени пострадалите. Към момента екипите на Бърза помощ, службата за бедствия и аварии, противопожарна безопасност и полиция обработват мястото на катастрофата.

 

Снимка sabah.com.tr