Високотехнологичен руски робот се оказа мъж в костюм
Секция: Технологии
13 Декември 2018 18:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Високотехнологичен руски робот се оказа мъж в костюм

/КРОСС/ Високотехнологичен робот, представен на откриването на научен форум в Ярославъл, излъчено по руска телевизия, се оказа мъж в специален костюм, съобщи Асошиейтед прес.

Организаторите на форума използваха "робота Борис", за да разведрят аудиторията. Той демонстрира танцувалните си умения и каза няколко реплики.

Снимачният екип на руска държавна телевизия "Россия 24" го помисли за истински и излъчи кадрите като пример за руските технологични постижения.

Интернет потребителите обаче забелязаха липсата на сензори, характерните за човек движения и други несъответствия. Така стана ясно, че Борис всъщност е човек, облечен в костюм, който се продава в магазините под името "Альоша" за равностойността на 3800 щатски долара.

В социалните мрежи руснаците шегувито коментират, че техният робот е "сто процента руски" и е "наистина родно производство". От "Россия 24" обаче публикуваха отговор, в който заявяват, че са станали жертва на пропагандна медийна атака атака. От "Гардиън" разкриват, че информацията за фалшивия руски робот-човек е била публикувана първо в руската информационна агенция "МБХ Медиа", която е основана от политическия опонент на Путин - Михаил Ходорковски.

video: https://www.youtube.com/watch?v=Asqq3Rhoj10