100 години Ленард Бърнстейн отбелязва с концерт Софийската филхармония
Секция: КУЛТУРА
13 Декември 2018 13:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
100 години Ленард Бърнстейн отбелязва с концерт Софийската филхармония

/КРОСС/ В годината на Бърнстейн (2018-а), когато целият свят отбелязва 100 години от рождението му, Софийската филхармония и маестро Найден Тодоров представят неговата Симфония No 3. Ленард Бърнстейн е един от най-обичаните композитори на всички времена. Автор на мюзикъли, опери, камерна и инструментална музика, той остава в сърцата на почитателите си с енергията, която влага в своите произведения. Сред тях са операта "Кандид" и мюзикълът "Уестсайдска история".

С този концерт Софийска филхармония отбелязва и още една годишнина - 90 години от рождението на големия български композитор Александър Танев. Неговата дъщеря, голямата българска пианистка Борислава Танева, ще представи едно от най-красивите му произведения - Дивертименто концертанте за пиано. Ленард Бърнстейн е един от най-обичаните композитори на всички времена. Автор на мюзикъли, опери, камерна и инструментална музика, той остава в сърцата на почитателите си с енергията, която влага в своите произведения. Сред тях са операта "Кандид" и мюзикълът "Уестсайдска история".

Концертът е със специалното участие на оперната прима - сопраното Ина Кънчева и на Националния филхармоничен хор "Светослав Обретенов" с диригент Славил Димитров.