Обявиха полицая, спасил 4-годишно дете, за №1 на 2018 г.
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Декември 2018 13:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Обявиха полицая, спасил 4-годишно дете, за №1 на 2018 г.

/КРОСС/ Младши автоконтрольор Стойчо Яковски от Областната дирекция на МВР в Пловдив получи наградата "Полицай на годината 2018". Той беше награден от вътрешния министър Младен Маринов и главния прокурор Сотир Цацаров. На 10 ноември 4-годишно момченце си глътна езика и колабира по време на демонстрациите на "Специализираните полицейски сили" край зала "Чайка" в Пловдив.

Малкият Павел наблюдавал заедно с родителите си действията на командосите, когато си глътнал езика и припаднал. Суматохата и виковете на майката за помощ прекъснаха словото на директора на полицията в Пловдив - старши комисар Атанас Илков, който заедно с гостуващия под тепетата зам.-министър на вътрешните работи Стефан Балабанов и други полицаи веднага затичаха към момченцето.

Полицаят Стойчо Яковски от сектор "Пътна полиция" спаси живота на 4-годишното дете, като му оказа първа помощ. След това момченцето бе транспортирано в болница. Тържествената церемония "Полицай на годината 2018" се проведе за 25-та поредна година.

На събитието присъства цялото професионално ръководство на МВР, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, главният прокурор Сотир Цацаров, заместникът му Иван Гешев, шефът на НСлС Борислав Сарафов, столичният кмет Йорданка Фандъкова и депутати. На церемонията бяха отличени полицейски служители и колективи от цялата страна, постигнали високи професионални резултати през годината.