Благородна инициатива събра над 5000 лева за Детска хирургия в УМБАЛ "Св. Георги"
Секция: Здраве
13 Декември 2018 13:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Благородна инициатива събра над 5000 лева за Детска хирургия в УМБАЛ "Св. Георги"

/КРОСС/ При голям интерес премина благотворителният търг в полза на Клиниката по Детска хирургия в УМБАЛ "Св. Георги" Пловдив. За втора поредна година съвместна инициатива събира Медицински университет - Пловдив, Обединението на жените социалистки - район Централен и Младежката организация на БСП в града. Десет от най-изявените пловдивски художници се включиха с картини и подпомогнаха благородното дело. Произведенията на Стефано Поповски, Моника Роменска, Милен Сиромашки, Лили Кичукова, Геракси Гераксиев, Георги Терзиев, Васил Стоев, Кирил Иванов и доайена на Дружеството на пловдивските художници Иван Поповски - Джовани бяха емоционално представени от художничката Вихра Григорова, която също участва със свои картини.
„Благодаря на всички добротворци, които се включиха. Със събраните средства ще бъде закупен инфузомат - високотехнологичен уред за вливания на разтвори, от който детската клиника има огромна нужда. Изключително съм радостен, че и тази година успяваме да помогнем.", заяви младият лекар д-р Любомир Паунов, който е основен организатор на благородната инициатива и председател на Младежкото обединение в БСП.
Ангелина Божилова припомни, че миналата година акцията бе под надслов „Деца помагат на деца". „Със свои рисунки през 2017 се включиха млади художници от детски школи в Пловдив и Асеновград и бе събрана сумата от 2400 лева, която бе дарена на Отделението по Онкохематология в университетската болница. Уверена съм, че нашето взаимно сътрудничества в името на децата ще продължи", каза председателката на жените социалистки в район Централен.
Всички произведения бяха изкупени, като някои от тях намериха своите притежатели още преди търга, а на други цената се покачи двойно, като събраната сума надвишава 5000 лева. Щастливи притежатели на художествени творби станаха присъстващите представители на медицинската общност, областният лидер на социалистите Георги Гергов и народният представител Георги Търновалийски, както и други ценители на изобразителното изкуство.