Dell подкрепя EntrepreGIRL – конкурсът, който дава възможност за изява на младите жени
Секция: Технологии
13 Декември 2018 15:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Dell подкрепя EntrepreGIRL – конкурсът, който дава възможност за изява на младите жени

/КРОСС/ За втора поредна година Dell Technologies е ключов партньор на конкурса EntrepreGirl, който по традиция търси и награждава дами с високи постижения в бизнеса. Фокусът на състезанието и тази година беше върху отличаването на най-добрите проекти и практики, давайки възможност за изява на младите предприемачи както в България, така и в цял свят.

Последният етап от конкурса EntrepreGirl за млади дами предприемачи се проведе пред международно жури, в състава на който влиза и Катерина Атанасополу, Маркетинг директор на Dell за Централна и Източна Европа. Конкурсът се организира от Българския център на жените в технологиите (BCWT) и има за цел да развие предприемачески умения сред младите дами, предизвиквайки ги да споделят своите свежи идеи със света.

Само 10 състезатели достигнаха финалната фаза на онлайн представянето, в която всеки има само 7 минути, за да презентира проекта си по най-впечатляващия начин. Виртуалната сесия на живо се проведе пред седемчленно международно жури, състоящо се от дами, представители на различни сектори.

"В Dell виждаме равните възможности и разнообразието като сила, която стимулира иновациите в бизнеса и играе ключова роля за успеха на компанията. Ще продължим да подкрепяме проекти, които насърчават младите умове и равните възможности от самото начало на развитието им "- каза Катерина Атанасополу, Маркетинг директор на Dell за Централна и Източна Европа за конкурса.

През последните четири години EnterpreGirl насърчава повече от 200 български момичета и млади жени да споделят идеите си. Петото издание вече е отворено за нови кандидати, като в конкурса могат да се включат жени от цял свят на възраст от 16 до 25 години.

Повече информация за конкурса можете да намерите на www.entrepregirlbg.com