Спецчасти блокираха квартал, където може да се крие Шериф Шекат
Секция: СВЯТ
13 Декември 2018 18:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Спецчасти блокираха квартал, където може да се крие Шериф Шекат

/КРОСС/ Френската полиция започна операция в квартал на Страсбург, където за последно е видян заподозреният нападател от Коледния базар, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.Във вторник вечерта 29-годишният Шериф Шекат откри стрелба на коледен базар в Страсбург. При атаката загинаха трима човека, а 13 бяха ранени. Нападателят избяга и се издирва.

Елитните сили на френската полиция са разположени на улица в квартала Нойдорф, където е обособен периметър за сигурност.

Френски полицейски представител каза, че силите на реда предприемат операцията само въз основа на предположение, че заподозреният Шериф Шекат може да се укрива в района.

По-рано днес властите съобщиха, че такси е откарало Шекат до този квартал във вторник вечерта след нападението на Коледния базар. Смята се, че нападателят е бил ранен при престрелка с полицията същата нощ..Повече от 700 членове на френските сили за сигурност са задействани за издирване на 29-годишния Шериф Шекат, заподозрян за атаката в източния френски град.

При пристигането си в Брюксел за срещата на върха френският президент Еманюел Макрон каза, че тази вечер в Страсбург ще пристигне френският вътрешен министър Кристоф Кастанер.

По-рано френското правителство призова демонстрантите, известни като "жълтите жилетки", да не протестират този уикенд след нападението на коледния базар в Страсбург.

Междувременно германската полиция продължава издирването на Шекат, като усилията им насочени в граничния район с Франция.

Федералната прокуратура на Германия се включи в следствените действия във връзка със стрелбата в Страсбург, предаде ТАСС, като цитира в. "Тагесшпигел".

Според германското издание е заведено дело по подозрение в убийство, опит за убийство и нанасяне на тежка телесна повреда. Една от причините за започване на разследването от прокуратурата е, че шестима германски граждани са получили психологическа травма, макар и да не са пострадали при нападението. Прокуратурата подчерта, че основното следствие се води от френските власти.