Предстоящи събития в страната на 14 декември
Секция: Предстоящи събития
14 Декември 2018 07:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 14 декември

/КРОСС/София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще приеме в сградата на Министерския съвет (МС) заместник държавния секретар на САЩ Джон Съливан, който е на двудневно работно посещение в страната. След края на срещата, в 16.15 часа, министър Екатерина Захариева и заместник държавният секретар Джон Съливан ще направят съвместни изявления за медиите в Гранитна зала на МС.

***
София.
От 11.00 часа министърът на труда и социалната политика Бисер Петков ще даде брифинг, на който ще представи основните резултати от дейността на Министерството на труда и социалната политика през 2018 г. и водещите приоритети в работата на министерството през 2019 г.

***
София.
От 09.00 часа в зала „София" в сградата БЧК на бул. „Джеймс Баучер" 76 ще започне обучителен курс по оказване на първа долекарска помощ за служителите от „Специализирани полицейски сили за опазване и възстановяване на обществения ред" към Столична дирекция на вътрешните работи.

***
София.
От 09.30 часа ще започне седмичното заседание на Съдийската колегия към Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 10.00 часа в киносалона на ВМА ще се проведете 69-тия извънреден Събор на Българския лекарски съюз, на който Съсловната организация трябва да реши дали ще подпише или не Анекса към НРД 2018 г.

***
Варна.
От 18.30 часа от Община Варна ще започне протестно шествие „Поход за живот 2" с искане за по-голяма присъда за шофьора, причинил смъртта на балетиста Мартин Чикалов и законодателни промени за отмяна на съкратеното съдебно следствие при тежки престъпления.

***
Плевен.
От 11.00 часа в Актовата зала на Община Плевен ще се състои поредната церемония по връчването на наградите „Спортист на годината" 2018 на Община Плевен.

***
Пловдив.
От 08.30 до 12.30 часа в сградата на Многофункционален социален център към Областен съвет на БЧК - Пловдив ще се проведе традиционната акция по безвъзмездно кръводаряванe.

***
Пловдив.
От 15.30 часа в Център за деца лишени от родителски грижи „Олга Скобелева" ще бъде открита кампанията „SOS- Грижа без граници!".

***
Шумен.
От 12.30 часа в Регионлания пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Групата общински съветници „За Шумен" по повод проблемите с водата в областния град.

***
Шумен.
От 14.30 часа в зала 203 на общината ще се проведе заседание на „ПК „Бюджет и финанси".

***
Шумен.
От 16.00 часа в зала 203 на общината ще се проведе заседание на ПК „Екология и селско стопанство".