Три деца без майка на студ по Коледа
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Декември 2018 09:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Три деца без майка на студ по Коледа

/КРОСС/ Преди 8 години баба Роска се сблъсква с най-голямата болка за един родител- губи своята дъщеря, която си отива от този свят вследствие на сърдечна недостатъчност. След това животът й се преобръща. Налага се да поеме грижите за децата на почината й дъщеря и нейни внучета- Даниела (14г.), Ванеса (13г.) и Филип (9г.), без да е в състояние да помогне дори на самата себе си. Възрастната жена не получава никакви доходи (макар че е работила, не е достигнала необходимата възраст за пенсия), за финансова подкрепа разчита на бащата на децата, който работи на минимална заплата. След смъртта на майката спират да получават и детски надбавки. Всички заедно живеят в една къщичка в с. Чепинци, обл. София, за която плащат наем от 400лв. всеки месец. Едва свързват двата края, а ежедневието им с всеки изминал ден придобива все по-мрачен облик.
Така трагичният развой на събитията в живота на баба Роска я подтиква да подаде сигнал до нашата платформа „Приятели, ПОМАГАЙТЕ!". Свързва се с основателя Лео Кадели и плахо, с треперещ глас, му разказва коя е тя и каква е молбата й, а именно учебници за най-голямото дете- Даниела и хранителни продукти. Два дни след телефонния разговор учебниците (в отлично състояние) бяха набавени, благодарение на отзивчиви хора. Днес Лео Кадели отиде лично на място в с. Чепинци да ги занесе, заедно с хранителни продукти, и да провери каква е обстановката там.
Оказва се, че в навечерието на най-топлите семейни празници, едно опечалено семейство с три деца, без майка, стои на студено. Дървата, с които разполагат за огрев всъщност са разни остатъци от дъски. Сметките за ток също са почти непосилни за тях. Това, от което се нуждаят са дърва за отопление и юрист с добро сърце, който да се ангажира с техния случай безвъзмездно и да опита да разреши проблема с детските и да съдейства за да получат общинско жилище в района на София.
Приятели, нито едно дете не заслужава тежката участ да расте без своята майка. Понякога обаче съдбата чертае други планове, както в този случай. И точно тук е моментът, в който ние заедно можем да се намесим и да помогнем. Не подминавайте поста с безразличие, защото това безразличие коства щастието на три невинни полусирачета. Нека да помогнем, за да може доброто да възтържествува и този път!
Телефон за връзка: 0898366113- Лео Кадели

Информация pomagaite.com