Hyundai доминира годишните награди на Next Green Car
Секция: Автомобили
14 Декември 2018 13:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Hyundai доминира годишните награди на Next Green Car

/КРОСС/ Hyundai постигна троен успех по време на тазгодишното издание на престижния конкурс Next Green Car Awards, като спечели отличията в категориите Автомобил на годината, Семеен автомобил на годината и Производител на годината.
Две от отличията станаха собственост на Hyundai и в частност на английското й подразделение благодарение на изцяло електрическата Kona Electric, която със своята автономност от 449 километра, постигна успех в категориите Автомобил на годината 2018 и Семеен автомобил на годината 2018.
Журито на конкурса гласува доверие на електромобила като акцентира върху, че с неговото лансиране електрическата технология за задвижване е станала по-достъпна за масовите потребители, за невероятното съотношение между предлагане и цена, както и за практичността, която предлага колата.
Коментирайки новите си отличия, Hyundai Великобритания анонсира, че офанзивата по електрификацията на портфолиото на компанията ще продължи, като първата стъпка ще бъде направена още в началото на следващата година с пазарното лансиране в страната на изцяло новото водородно NEXO. До 2025 година марката обещава да пусне в продажба общо 18 електрифицирани коли.