Поскъпват лифт-картите за зимния сезон в Банско
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Декември 2018 09:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Поскъпват лифт-картите за зимния сезон в Банско

/КРОСС/ Цените на лифт-картите в ски зона Банско ще бъдат по високи през зимния сезон, който се открива утре, 15 декември. Това обявиха от дружеството-концесионер, като посочиха, че основната причина е повишената цена на електроенергията.

Дневната карта за ползване на ски съоръженията, която досега беше 58 лева е с нова цена от 65 лева, като увеличението е 12%. Абонамент за целия сезон струва 1500 лева. "Работим с много гориво и електроенергия", обясни директорът по маркетинг Иван Обрейков.

Има обаче намаления за семейните пакети и 20 дневните карти, каза той, като допълни, че се разширява обхватът на символичната цена от един лев, която досега беше само за децата до 7 годишна възраст.

„За пенсионери над 75 години също е 1 лев, за пенсионери под 75 са на цената на детската карта. Също така, за хора в неравностойно положение цената за кабинката е 1 лев, ако са заедно с придружител - също 1 лев", каза Обрейков.

Другата новост тази година е свързана с опазването на планината от пластмасови отпадъци.

„Всичко минава в стъкло. Хартиени чинии и чаши с дървени лъжички и вилички, сламки от бамбук, само и само да спрем замърсяването", добави директорът по маркетинг на дружеството концесионер.