Предстоящи събития в страната на 15 декември
Секция: Предстоящи събития
15 Декември 2018 15:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 15 декември

/КРОСС/ *** София

От 10.00 часа в Киносалона на ВМА ще започне вторият ден в рамките на 69-тия извънреден Събор на Българския лекарски съюз.

От 13.00 часа в Софийския зоопарк ще отвори врати специален Коледен кът зад Екологичния научно-образователен център. От 14.00 часа в Зала „Големи котки, терариум и аквариум" посетителите ще имат уникалната възможност да видите как лъвовете, тигрите, ягуарите, леопардите и пумата ще получат своите коледни подаръци.

От 14.00 часа в зала „Сердика" на хотел „Балкан" ще се проведе дегустация на отбрани италиански вина.

*** Антоново

От 11.00 часа в Националния детски комплекс- Ястребино ще се състои възпоменателен събор по повод 75-години от разстрела на 6-те ястребинчета.

*** Банско

От 08.30 часа започва програмата по повод откриването на Зимния сезон. Събитията ще продължат до 20.00 часа. Официалната част на програмата започва в 18.00 часа.

*** Варна

От 11.00 часа на Входа на Морската градина ще се проведе протест срещу намеренията за високо строителство в центъра на града.

От 12.30 часа в зала „Пресцентър" на Фестивалния и конгресен център ще се проведе двадесет и третото издание на открития турнир по ускорен шах, организиран от ГЕРБ - Варна.

*** Враца
От 11.30 часа на площад „Христо Ботев" ще се проведе Празник на врачанските вина, ракии и мезета.

*** Кърджали

От 12.00 часа паметника на Войводата Димитър Маджаров, Съюзът на тракийските дружества, членовете и симпатизантите на ТД „Д. Маджаров" и читалищата „Тракия-2009" и „Родопски фар 1938" ще честват годишнината от рождения ден на Маджаров.

***
Търговище

От 11.00 часа в Националния детски комплекс „Ястребино" вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва във възпоменателния събор за 75-годишнината от разстрела на шестте ястребинчета.

*** Ямбол

От 18.00 часа в Спортна зала „Диана" ще се състои среща с футболната легенда Христо Стоичков, който ще представи биографичната си книга „Христо Стоичков. Историята".