Общинските съветници от ВМРО се включват в кампанията в помощ на децата с дислексия
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Декември 2018 09:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Общинските съветници от ВМРО се включват в кампанията в помощ на децата с дислексия

/КРОСС/ Общинските съветници от ВМРО - Българско национално движение в Столичния общински съвет се включват в кампанията на ИНСИЕМЕ - Агенция за Социално Развитие и Благотворителност и БЧК в помощ на децата с дислексия. На 19-ти декември се организира благотворителен турнир под надслов „Заедно към върха". Кампанията е с цел набиране на средства, които да се ползват за заплащане на таксите за плуване на деца от дислексичния спектър. ИНСИЕМЕ - Агенция за Социално Развитие и Благотворителност и БЧК прилагат иновативна програма, в която чрез уроци по плуване помагат на деца с дислексия. Целта е децата да не отпадат от социума и да се помогне на техните семейства.

Благотворителният турнир се организира за втора поредна година. Организаторите на мероприятието призовават обществото да бъде по-информирано по въпроса с дислексията - това не е заболяване, не е психична болест, а състояние.

Общинските съветници Карлос Контрера, Димитър Антов и Виолета Тодорова направиха парично дарение за целите на благотворителната кампания. Според Карлос Контрера това е знак, че хората на изборни длъжности са съпричастни към усилията да се развенчае мита за дислексията като заболяване. Той допълва, че подкрепя усилията на ИНСИЕМЕ - Агенция за Социално Развитие и Благотворителност и БЧК да въведат този нов метод и дори смята, че Столична община трябва да създаде специална програма, която да подпомага децата с дислексия и техните родители. Карлос Контрера подчертава, че за разлика от много глупости, които продуцира неправителствения сектор, инициативата за помощ за деца с дислексия е смислена кампания и тя трябва да се финансира с публични средства - от държавния и общинските бюджети.