Атанас Мерджанов: " Със строителния бранш трябва да се говори спокойно"
Секция: ПОЛИТИКА
16 Декември 2018 10:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Атанас Мерджанов: " Със строителния бранш трябва да се говори спокойно"

/КРОСС/ „Ситуацията наистина е парадоксална, бих казал безумна" това каза в интервю за предаването „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ Атанас Мерджанов от БСП, по повод протеста на строителите от изминаващата седмица. „Тъй като е нужен страховит политически талант, да насочиш критиките си, вместо към управляващите, към възложители, към строителния бранш", допълни той.

Мерджанов посочи, че Камарата на строителите е допуснала грешка, искайки отзоваването на няколко народни представители. „Но след това, започнаха едни действия, които не кореспондират с истинското естество. И критика, която би трябвало опозицията да упражнява над управляващите. Стана така, че едва ли не БСП е срещу строителите", изтъкна той.

„Съмнения за некачествено изпълнение, съмнения за корупция има и те ще продължават да съществуват, докато няма един работещ диалог между опозицията, между излъчени наши представители, на БСП, които са експерти в съответната област, които в съгласие с контролните органи да направят съответните проверки", заяви Атанас Мерджанов. По думите му, със строителния бранш трябва да се говори спокойно, разсъдливо, с убедителни аргументи и със загриженост за това, което предстои.

„Не е без значение, кой ще усвоява европейските средства за следващия програмен период. И тук строителите са абсолютно прави. Малко тъжно ми, тъкмо моите колеги, така лековато да настройват цял един строителен бранш", подчерта социалистът. „Ние не бива с лека ръка да затриваме това, което са постигнали българските строители. Да, при строго спазване на правилата, при много повсеместен парламентарен контрол, при излъчени експерти, които да присъстват в процедурите", каза още Атанас Мерджанов.