Роналдо вкара гол номер 5000 за "Ювентус" в първенството
Секция: СПОРТ
16 Декември 2018 11:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Роналдо вкара гол номер 5000 за "Ювентус" в първенството

/КРОСС/ Кристиано Роналдо акостира в "Ювентус" през лятото на 2018 г. и вече е част от историята на тима! Португалският футболист вкара попадение номер 5000 за "Старата госпожа" в елитното италианско първенство при победата с 1:0 в дербито на града срещу "Торино".

Това бе и единственият гол в срещата, а "Юве" е единственият италиански отбор с толкова много попадения в Серия "А".

Гостите и Кристиано Роналдо от самото начало се впуснаха в атаки и именно португалецът създаде първото голово положение в мача, но ударът му от воле не намери целта. "Биковете" отговориха с положение на сметката на Белоти, но Перин се намеси стабилно.

Отново Белоти шутира, но пак без успех и през второто полувреме. Домакините имаха претенции за дузпа в средата на частта, но съдията не отсъди нарушение.

За сметка на това той посочи бялата точка в полза на "Юве" в 70-ата минута, след като Марио Манджукич бе спънат от вратаря Икасо. Роналдо бе безпогрешен и вкара историческото попадение за 1:0.
След него топката във вратата на "Торино" прати и Манджукич, но голът бе отменен заради засада.

Трите точки в актива на "Юве" затвърдиха мястото на тима начело в класирането на италианския елит. Тимът има 11 точки преднина пред втория "Наполи". "Торино" е 6-ти в подреждането.