Мая Манолова и „златните момичета“ от ансамбъла по художествена гимнастика ще дарят топла храна на бедни хора
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Декември 2018 17:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Мая Манолова и „златните момичета“ от ансамбъла по художествена гимнастика ще дарят топла храна на бедни хора

/КРОСС/ Утре, 17 декември 2018 г., „златните момичета" от националния ансамбъл по художествена гимнастика, заедно с омбудсмана Мая Манолова ще открият от 11.30 часа в двора на православен храм „Св. Св. Кирил и Методий" /ул. „Георг Вашингтон" № 47, на Женския пазар/ социална кухня „Не хаби - дари".

Кампанията, подкрепена от БЧК, се организира с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит по инициатива на омбудсмана Мая Манолова и със съдействието
на църковното настоятелство при храм „Св. Св. Кирил и Методий" и е насочена към социално слаби хора, изпаднали в нужда или временно затруднение, така че в най-студените зимни дни да получат топъл обяд.

Инициативата ще се реализира в специално изградено за целта уютно пространство в двора на храма.
Менюто ще бъде съобразено изцяло с постите на Българската Православна Църква и ще включва супа, хляб, кофичка кисело мляко или плод. Вкусно приготвената и питателна храна ще се осигурява всеки ден от Милен Цанов и Александър Ковачев, с продукти, дарени от големите търговски вериги - Кауфланд, Лидл, Билла, ТМаркет, като и от Асоциацията на месопреработвателите в България, Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите, фирма Лактима Балкан и др., а Пластик София ще предоставят съдове за еднократна
употреба.

Заедно с Мая Манолова и изящните гимнастички от националния ни ансамбъл, които освен златни медали, притежават и „златни" сърца, в раздаването на първите порции супа ще се включи и министърът на земеделието храните и горите Румен Порожанов, чието ведомство е сред основните партньори на кампанията.