Затворени пътища и катастрофи заради снега в цяла Европа
Секция: СВЯТ
17 Декември 2018 08:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Затворени пътища и катастрофи заради снега в цяла Европа

/КРОСС/ Сняг заваля и в редица европейски страни. Трима души загинаха при автобусна катастрофа в заснежена Сърбия, където натрупа на места до 50 сантиметра. Затруднено е движението и в Румъния, Хърватия, Унгария. Вали и в Австрия и Швейцария.

Автобус с македонска регистрация се е подхлъзнал на пътя и се е преобърнал на магистрала в Южна Сърбия близо до град Лесковац. Съобщава се за три жертви и 32-ма ранени, включително четирима в сериозно състояние. В Сърбия валя цяло денонощие, в столицата Белград снежната покривка е 20 сантиметра.

Побеля и половин Румъния. В 9 окръга в западните райони на страната е обявен оранжев код, за други 17 е в сила жълт. Съобщава се за затворени пътища и катастрофи.

Летищата работят при зимни условия. В Западна Румъния снежна покривка и паднали дървета блокираха на места железопътното движение. Очаква се снеговалежът да продължи.


Мокри и хлъзгави са пътищата и в северозападните, източните и централните части на Хърватия. Заради зимните условия е забранено движението на камиони с ремаркета в планината Лика и по всички пътища от Истрия до Далмация и обратно. Ограничения има на места и заради силен вятър.

С подобни проблеми се справя и Унгария. Сняг покри и много райони на Австрия, включително столицата Виена, а в планините отбелязват истинското начало на ски-сезона.

Сняг вали и в Швейцария, зимното време предизвика и там автобусна катастрофа с една жертва край Цюрих. Службите на летището в града подържат трафика в зимни условия.