Наркодилър е издирваният, който прегази полицай в София
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Декември 2018 09:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Наркодилър е издирваният, който прегази полицай в София

/КРОСС/ 23-годишният Захари Чернев, който в събота вечерта блъсна с автомобил и рани тежко полицай, е задържан многократно за разпространение на наркотици, съобщи пред Нова телевизия Ангел Бадънков, началник на отдел "Криминална полиция" в СДВР. Рецидивистът успя да избяга и все още се издирва.

Инцидентът стана на 15 декември около 23.15 часа, когато екип на специализирани полицейски сили спира автомобилa на Захари Чернев за рутинна проверка. След като той е спрял, полицаите са подходили към него.

"Полицейският автомобил го блокира срещу движението. Той спира. Полицейските служители слизат. Единият подхожда от едната страна,а другият - от другата. В това време шофьорът на автомобила включва задна скорост, удря спрян автомобил и с "мръсна газ" прегазва колегата в тревните площи и успява да избяга", обясни Бадънков.

Пострадалият полицай, който е на 39 години, е в изключително тежко състояние, с опасност за живота. Той е настанен в УМБАЛ "Света Анна".

"Той е със счупен крак, таз и седем ребра, увреден е и белият му дроб. Ще се наложат операции", допълни шефът на "Криминална полиция".