Ботьо Ботев, криминалист: Рано е да се правят изводи по случая с мъртвия шеф на КАТ-Казанлък
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Декември 2018 09:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ботьо Ботев, криминалист: Рано е да се правят изводи по случая с мъртвия шеф на КАТ-Казанлък

/КРОСС/ Твърде рано е да се правят каквито и да е изводи по случая в намерения мъртъв шеф на КАТ-Казанлък Тодор Николов (на снимката). Бих казал, че в тази ситуация нещата вървят към самоубийство. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей, България" криминалистът Ботьо Ботев.

Ако някой е решил да инсценира самоубийство, може ли да осъществи всички тези действия - да стреля с пистолет, който е в неговата ръка и да го остави в същото положение, в което трябва да се намери. Трудно е да се помисли, че подобни действия биха се извършили, но не са изключени и като теория. Ако се стигне до това становище, разплитането на случая става по-лесно, защото да се направят подобни действия, това означава, че той има основание да заблуди разследващите, каза още той.

Самоубийството е сложна психологична категория, когато човек е стигнал до подобни съждения и действия. Конкретно по тази ситуация има много неща, които трябва да се изясняват, както в едната, така и в другата страна, обясни криминалистът.

Ботьо Ботев заяви, че не трябва да се подценява проверката за корупционни действия в Районното управление. Според информации, дни преди изчезването на Тодор Николова, е имало разкрит служител от вътрешна сигурност, който след това се е върнал на работа. От КАТ - Казанлък обаче отрекоха да има връзка със случая.