Мощна бомба избухна пред гръцката телевизия Скай
Секция: СВЯТ
17 Декември 2018 09:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мощна бомба избухна пред гръцката телевизия Скай

/КРОСС/ Взривно устройство избухна през изминалата нощ близо до сградата на телевизия Скай в гръцката столица. Има счупени прозорци от първия до последния етаж на шестетажната сграда, нанесени са сериозни материални щети, но няма ранени, съобщиха Ройтерс и ТАСС, цитирайки самата телевизия и вестник "Катимерини".

Взривът е проехтял в 02,35 ч. местно време след телефонни обаждания до две медии с предупреждения за бомбата. Намиращите се в сградата хора са били евакуирани, допълва БТА.

Говорейки пред журналисти от мястото на взрива, министърката на гражданската защита Олга Геровасили каза, че това е нападение срещу демокрацията, но добави, че тя е защитена и не е под заплаха.

В Гърция не са редки малките нападения срещу бизнеси, държавни сгради, полицията и политици, отбелязва Ройтерс.

Според полицейски кореспондент на телевизията бомбата е съдържала около 5 кг експлозиви и е била поставена в тясна уличка близо до сградата.

Терористите са съобщили за поставеното взривно устройство в две гръцки медии и полицията е реагирала незабавно. Журналистите от телевизия "Скай" са били евакуирани.

Охранителни камери са заснели двама души, които са поставили бомбата пред сградата на телевизията.Политическите сили в Гърция коментираха, че "бомба срещу медия е удар срещу демокрацията" и настояват за бързо разкриване на извършителите на атентата. Все още никоя организация не е поела отговорността за бомбата.